Sinan Ateş'in eşi siyasete giriyor! Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon

Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin yankıları sürüyor. Ateş'in öğretmen eşi Ayşe Ateş için harekete geçen İYİ Parti, yeni yasama döneminde kendisine Meclis’te grup danışmanı olarak görev verecek.

Sinan Ateş'in eşi siyasete giriyor! Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öğretmen eşi Ayşe Ateş’in kadro geçişine engel olduğu, bu engelin ise Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasıyla aşıldığı iddia edildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Ateş’in öğretmen eşi Ayşe Ateş, yeni yasama döneminde Meclis’te İYİ Parti Grup danışmanı olarak görev alacak.

Ateş’in seçimlerden hemen sonra bu görevi kabul etmesine rağmen, görevlendirmenin yeni yapılmasının perde arkasında Milli Eğitim Bakanlığının engeli olduğu iddia edildi.

Engelin aşılmasında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtığı telefon etkili oldu.

İYİ PARTİ'DE TBMM' DE GRUP DANIŞMANLIĞI

Milletvekili Genel Seçimlerinden önce İYİ Parti’nin milletvekili adaylığı teklifi götürdüğü Ateş, siyaseti düşünmediğini belirterek bu teklifi kabul etmemişti.

Akşener, seçimin ardından Ayşe Ateş için yeni bir girişimde bulundu. Ateş’i yeni yasama döneminde İYİ Parti TBMM Grup Danışmanlığına davet etti. Ateş, bu görevin doğrudan siyasetle bağlantılı olmaması nedeniyle bu teklifi kabul etti.

Sinan Ateş'in eşi siyasete giriyor! Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon - Resim : 2

ONAY VERİLMEDİ İDDİASI

Ancak, kamuda öğretmen olarak görev yapan Ateş’in kadrosunun Meclis’e geçişi için yapılan talebe Milli Eğitim Bakanlığı uzun süre onay vermedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARADI

Bunun üzerine Akşener’in önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i aradığı öğrenildi. Akşener, Tekin’le yaptığı görüşmeden sonuç alamaması üzerine Ayşe Ateş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı.

Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ateş'in kadrosunun Meclis’e geçirilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına talimat vermesini istediği ifade edildi.

Türkiye'den Yunanistan'a yangınla mücadele desteği NATO uçağının Konya'da uçmasının nedeni "Kaynakları ülkemize akıtmaya başladık" MHP'li eski başkan silahlı saldırıda hayatını kaybetti