Sinan Ateş duruşmasına katılan Özgür Özel: Bugün bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik

Sinan Ateş cinayeti davasına katılan genel başkanlardan biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'di. Mahkeme çıkışı açıklamalar yapan Özel, "Bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik. Ettiği telefonları, aldığı talimatları, verilen konumları, görüştüğü kişileri hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve azmettirici gördük" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sinan Ateş duruşmasına katılan Özgür Özel: Bugün bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik
  • Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da cinayete kurban gitmesi ile ilgili dava başladı.
  • Davaya siyasi parti liderleri de katıldı.
  • CHP lideri Özgür Özel "Yaşadığı hukuksuzluklara, adaletsizliklere dikkat çeken Ayşe Ateş'in ve Sinan Ateş'in ailesinin adalet arayışına tanıklık etmek üzere buraya geldik. Ancak bu davanın alelade bir cinayet olmadığı ortada" diye konuştu.

"İDDİANAME YARIDA KESİLMİŞ"

  • Duruşma çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel şu mesajları verdi:
Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenlerin az meşhur olanları bellidir. Cinayete yardım edenler, katkı verenler bellidir ama iddianame tam işin gitmesi gereken tarafta kesilmiştir. Yarım, güdük bir iddianameyle görülmekte olan bir davayla karşı karşıyayız.

Bugün biz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve siyasi parti genel başkanlarıyla bu davayı izlemek üzere bir araya geldik. Davanın duruşma düzeni açısından endişe edecek hiçbir şey yok.

Sinan Ateş duruşmasına katılan Özgür Özel: Bugün bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik - Resim : 1

"BİR TETİKÇİ VE AZMETTİRİCİYLE BİRLİKTEYDİK"

İlk başta verilen "Yanlış söylemişim, onu hatırlamıyorum, çarpıtmışlar" gibi bütün ifadelerden çok belli ki kendilerine bugün verilen yeni vazifeyi getirmeye çalışan bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik. Ettiği telefonları, aldığı talimatları, verilen konumları, görüştüğü kişileri hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve azmettirici gördük. Esas azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzey çaba gördük. Ama bunu herkes gördük, herkesin gözünün önünde gerçekleşiyor.

O Audi'nin içinden hangi genel başkan iniyor, o aracı ona kim tahsis etmiş bütün Türkiye biliyor. Bir tek iddianameyi yazanlar bilmiyor.

"İTTİFAKLARINI DA RAHATIRLAR"

Cinayete karışan kim varsa çeksin cezasını deseler ittifaklarını da rahatlatacaklar. Ama bundan sonrası için gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bu davayı önce şiddetle sabote etme tehdidinde bulunanlar, sonra başka bir taraftan davaya yanlananlar seyirci kısmına geçtiler. Biz seyirci kısmından izlemiyoruz, Sinan Ateş'in tarafındayız.

Sinan Ateş duruşmasına katılan Özgür Özel: Bugün bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik - Resim : 2

Kabine toplantısı ne zaman? Bugün kabine toplantısı var mı, saat kaçta? Sinan Ateş cinayeti davasında duruşma bugün! Ayşe Ateş'e çelik yelek ve 5 polisli koruma Berber, kuaför ve güzellik salonları için flaş karar Kayseri'de taciz iddiası mahalleyi karıştırdı