Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma: 22 zanlı yarın hakim karşısına çıkıyor!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması yarın yapılacak. 22 zanlı hakim karşısına çıkacak.

Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma: 22 zanlı yarın hakim karşısına çıkıyor!
  • Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması 1 Temmuz pazartesi günü görülecek.
  • Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada 22 zanlı hakim karşısına çıkacak.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraber olduğu Selman Bozkurt "müşteki", 22 kişi de "sanık" sıfatıyla yer aldı.
  • 22 sanık "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanacak.
  • İddianamede; tetikçi Eray Özyağci ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın suça azmettirmek, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın ise suça yardım ettikleri gerekçesiyle cezalandırılmaları isteniyor.
  • 22 sanık dışında olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürüyor.

NE OLMUŞTU?

  • Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 aralık 2022'de Ankara Çukurambar'da silahlı saldırı ile öldürülmüştü.
Atılan sigara izmariti İzmir Çeşme'de böyle yangın çıkardı Temmuz'da yoğun diplomasi trafiği! İstanbul Valiliği duyurdu! Bazı yollar trafiğe kapatılacak İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçelerindeki yangında son durum!