Simpsonlar Kahramanmaraş depremini bildi mi?

Simpsonlar 6 Şubat Güneydoğu depremini bildiği iddiası ortaya atıldı. Adı geçen bölümde gemi kaptanı, “Kuzeyde Bir Yer” dizisinin ilk sezon DVD’lerini Kahramanmaraş’a yetiştirmek zorunda olduklarını söylüyor. Peki, Simpsonlar Kahramanmaraş depremini bildi mi? İşte o sahne...

Simpsonlar Kahramanmaraş depremini bildi mi?

Simpsonlar çizgi serisi, dünyada gerçekleşen bir çok olayı bildiği yönünde haberlere yenisi eklendi. 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin 10 Güneydoğu ilini etkileyen 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu meşhur çizgi dizinin bir sahnesinde geçen Kahramanmaraş ismi geçmesi, bu depremin olacağını önceden bildiğini şeklinde yorumlandı. Peki iddialar doğru mu? İşte Simpsonların depremi bildiği denilen sahne...

SİMPSONLAR KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİ BİLDİ Mİ?

Sosyal medyada paylaşılan Simpsonlar videosunda da, çizgi dizinin depremi önceden tahmin ettiği iddia edildi. Paylaşımdaki video, Simpsonların 16.sezon Mobile Homer isimli 13.bölümünden alınmış. Dizide, Bart ve Lisa Simpson araçlarıyla giderken bir kaza anında gemiye düşüyorlar.

Simpsonlar Kahramanmaraş depremini bildi mi? - Resim : 1

Çocuklarının arkasından giden Homer ve Marge Simpson da çocukların içinde olduğu geminin kaptanıyla konuşuyorlar. Gemi kaptanı, “Kuzeyde Bir Yer” dizisinin ilk sezon DVD’lerini Kahramanmaraş’a yetiştirmek zorunda olduğunu söylüyor.

Simpsonlar Kahramanmaraş depremini bildi mi? - Resim : 2

Ancak bölümün herhangi bir kısmında deprem olduğu ya da olacağı ve oraya yardım ulaştırıldığından bahsedilmiyor. Dizinin sonunda da İstanbul’la ilgili bir şarkı söyleniyor.

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen hemen her önemli olay sonrası Simpsonların olayları bildiği yorumları yapılıyor. Kaynak (Teyit.org)

deprem
Kahramanmaraş depreminin 300 atom bombasından güçlü olduğu açıklandı Deprem sonrası gündeme getirilen iddiaların gerçek yüzü Ali Babacan'dan partilere çağrı Milli yas nedir, hangi durumlarda ilan edilir?