SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından birçok şubenin önünde EYT kuyrukları yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluk üzerine SGK'dan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu düzenlemenin yasalaşma sürecini tamamlamadığı hatırlatıldı. Bu nedenle vatandaşların aylık bağlama taleplerinin yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi. Açıklamada, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra aylık taleplerinin en kısa sürede sonuçlandırılacağı kaydedildi.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından birçok şubenin önünde EYT kuyrukları yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluk üzerine SGK'dan bir açıklama yapıldı.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra... - Resim : 1

Açıklamada, söz konusu düzenlemenin yasalaşma sürecini tamamlamadığı hatırlatıldı. Bu nedenle vatandaşların aylık bağlama taleplerinin yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi. Açıklamada, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra aylık taleplerinin en kısa sürede sonuçlandırılacağı kaydedildi.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra... - Resim : 2

EYT’li vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren SGK Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi önünde gün hesaplatma kuyruğu oluşturdu.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra... - Resim : 3

Sıranın kendisine gelmesini bekleyenler, görevlilere borçlanma ve emeklilikle ilgili sorular sordu, bazıları da dilekçe verdi.

Sabah erken saatlerden itibaren kuruma gelen çok sayıda kişi, emeklilik işlemleri için ilgili birimlere başvuru yaptı.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra... - Resim : 4

EYT İÇİN 'KUYRUK' YERİNE E-DEVLET TAVSİYESİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oluşan kuyruk sonrası, işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini anlatan bir video yayınladı.

Buna göre vatandaşlar, SGK'ya gitmeden evde, cepte, internette, 7/24, istediği anda, istediği yerde e-Devlet'te işlem yapabiliyor.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması! Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra... - Resim : 5

e-Devlet platformu üzerinden hizmet süreleri görülebiliyor, eksik günler için borçlanma başvurusu ve takibi yapılabiliyor. Emeklilik başvuruları da yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Özdağ: Altılı masa gelirse FETÖ de döner Suriye'yle ilk temas! Bakan'dan ilk yorum İmamoğlu zirvesine katılan bakan Bekir Bozdağ mı? Kılıçdaroğlu lanet okudu