Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme! 7 şüpheli hakkında 20 yıl hapis cezası istemi

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın’a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin hazırlanan fezleke tamamlandı. Olayla ilgili 7 şüpheli hakkında "tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme! 7 şüpheli hakkında 20 yıl hapis cezası istemi
  • Eski milli futbolcu ve yorumcu Serhat Akın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir program çıkışında Beykoz'da Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından ayağından vurulmuştu.
  • Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin hazırlanan fezleke tamamlandı.

"TALİMAT YURT DIŞINDAN GELDİ"

  • Hazırlanan fezlekede yurt dışından gelen talimatın ardından birden fazla kişinin olay öncesi ve sonrasında fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği tespit edildiği belirtildi.
  • Fezlekede, Serhat Akın'ın yaralanmasının parçalı kemik kırığı boyutunda olduğu, hayat fonksiyonlarına etkisinin ise Adli Tıp Kurumu raporuna göre ağır nitelikte değerlendirildiği vurgulandı.

"TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS"

  • Akın'a 3-4 metre gibi yakın mesafeden 3 el ateş açılması, 3 merminin de Akın’a isabet etmesi şüphelilerin olayın ardından kaçması ve saldırıda kullanılan silahın mahiyeti göz önünde bulundurulduğunda eylemin "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" olarak nitelendirildiği fezlekede yer aldı.
  • Başsavcılıkça hazırlanan fezlekede 7 şüpheli hakkında, "tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemi öngörülüyor.
  • Fezleke, dava açılması istemiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Bakan Kurum: Onur madalyası olarak taşıyacağım Discord'da şantaj soruşturması! Cami önündeki canlı heykeller tepki topladı Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan MHRS talimatı