Selçuk Bayraktar'dan TB3 ve KIZILELMA açıklaması: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere yönelik, "Bebeklerin hesapsız şekilde katledildiği dünyanın, ahlak, iyilik ve adalet sesinin daha gür şekilde çıkabilmesi için bu uçaklara ve sizlerin çalışmalarına ihtiyacı var. Bayraktar TB3 ve KIZILELMA, görev almayı başardığında, dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar" dedi.

Selçuk Bayraktar'dan TB3 ve KIZILELMA açıklaması: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar
  • BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "20 senelik milli SİHA mücadelemizde kendi sınıfında dünyanın en iyileri olan SİHA'ları geliştirmeyi başardık" dedi.
  • Bayraktar, Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi"nin açılışında yaptığı konuşmada, baba toprağı Trabzon'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
  • Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin açılışını büyük heyecanla gerçekleştirdiklerini dile getiren Bayraktar, bu merkezin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, T3 Vakfı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla hayata geçtiğini ifade etti.
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar

"FİLİSTİNLİ MAZLUM KARDEŞLERİMİZİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

  • İşgal altındaki Gazze'de Filistin'de yaşanan acıların da kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Bayraktar, "Dünya düzenini oluşturanlar, barışı koruyan kuralların ve hukukun ihlal edilmesine göz yumuyor, zalimden yana taraf oluyor. 100 yıl önce işgale direnen vatanımızın sesi olan Mehmet Akif'in dizelerindeki gibi, elinde büyük teknolojik güç tutan, 'Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış' diye tarif ettiği o güçler dünyayı büyük bir buhrana sürüklüyor. Bizler, bu acılar karşısında ikiyüzlü ve riyakar davranan Batı'nın yaptığı gibi duyarsız kalamayız" dedi.
  • Bayraktar, sonuna kadar Filistinli mazlum kardeşlerin yanında durmaya devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti:
Medeniyetimizin kadim değerlerinden güç alarak, adalet, merhamet ve iyiliği dünyaya hakim kılma mücadelesini sürdüreceğiz. Medeniyetin beşiği olan bu topraklar, tarih boyunca huzuru, barışı ve adaleti yayacak milletleri çıkarmayı hep başardı. Sadece maddiyatı ve kendi çıkarlarını önceleyen nesiller, maalesef dünyaya huzur getiremezler. Dünyayı daha barışçıl ve medeni bir yer haline getirecek olanlar, kendinden öte insanlığın faydasını merkeze alan erdemli nesiller olacak.
  • Gençlere de seslenen Bayraktar, "Genç kardeşlerim, insanlığın sonunu getirecek olan bu adaletsizliği ve ırkçılığı sizler sonlandıracaksınız. Huzurun, barışın ve adaletin tesis edildiği yeni dünyanın mimarları sizler olacaksınız." ifadesini kullandı.

"TEKNOFEST DÜNYA REKORLARINI KIRDI"

  • Bayraktar, milli SİHA mücadelesinin geldiğini noktaya da dikkati çekerek, şunları söyledi:
20 senelik milli SİHA mücadelemizde kendi sınıfında dünyanın en iyileri olan SİHA'ları geliştirmeyi başardık. Sanayi, Teknoloji ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yürüttüğümüz Deneyap Projesi tüm yurdumuza yayıldı. TEKNOFEST dünya rekorlarını kırdı. Kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. 2023'te tam 1 milyonu aşkın genç teknoloji yarışmalarımıza başvurdu. 6 yılda 10 milyon ziyaretçi TEKNOFEST'lere katıldı.
Rönesans Rezidans'ın sorumlularından 4 kişi daha tutuklandı Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: KAFES-14 operasyonlarında organize suç çetesi çökertildi CANLI | Bahçeli'den 50+1'e Veto | İYİ Parti'de Deprem İstanbul'dan Gazze'ye zulme dikkat yürüyüşü! Grup Hatay'a ulaştı