Şehit Kokusu diye parfüm satan fırsatçıya kesilen ceza belli oldu

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, parfümlerini 'Şehit kokusu' ismiyle pazarlayan şahıs için inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Fırsatçı parfümcüye kesilen ceza belli oldu.

Sosyal medyaya yer alan videoda bir şahsın 'Şehit kokusu', 'Bedir kokusu' ve 'Payitaht kokusu' adıyla parfüm ürünlerini pazarlamaya çalıştığı görülmüştü.

Tanıtımı yapan kişi, "Size 6 farklı kokudan bahsedeceğiz. Okan Bey için 6 kokumuzu hazırladık, bunları size de şimdi açıklayacağım. Bedir, Mevlana, Misk, Şehit kokusu, Kaşmir ve Payitaht kokusundan hazırladık. Sizler de isterseniz bize ulaşın" ifadeleriyle paylaşım yapmıştı.

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Görüntülerin gündem olmasının ardından Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

X hesabından paylaşım yapan Gürcan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çeşitli sosyal medya mecralarında ve internet sitelerinde haberlere konu olan 'selamesans_selamcarsaf' isimli instagram hesabında yer alan; '…şehit kokusundan hazırladık.' şeklindeki ifadeler hakkında Bakanlığımızca resen inceleme başlatılmış ve aşağıdaki işlemler tesis edilmiştir.

Şehit Kokusu diye parfüm satan fırsatçıya kesilen ceza belli oldu - Resim : 1

PARA CEZASI UYGULANDI

"Şehit kokusundan hazırladık" ibaresiyle satışa sunulan ürünler hakkında başlatılan inceleme sonucunda reklam verene, fiyat etiketi mevzuatı kapsamında 52.800 TL para cezası uygulandı.

Savcılık kayıp günlerin peşinde Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldüğü iddia edildi Sahipsiz bir köpek öğrenciye saldırdı "Mercek-26" operasyonlarında 2 bin 310 kişi yakalandı