Şehit babasına hakaret eden Can Ataklı hakkında soruşturma

Şehit babası Mehmet Aslan'ın oğlunun cenaze töreninde sitemkar ifadeler kullanmasının ardından Can Ataklı, Youtube hesabında paylaşılan videoda şehit babasını "Kimsin lan sen?" sözleri ile hedef almıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Şehit babasına hakaret eden Can Ataklı hakkında soruşturma

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın (22) cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Kılınan cenaze namazı ve okunan duanın ardından, oğlunun üniformasıyla törene katılan şehidin babası Mehmet Aslan mikrofonu alarak evladı için helallik isteyip, "Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, selam gönderenlere de hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Can Ataklı, yayınladığı videoda, şehit babasını skandal sözlerle hedef aldı.

"Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" diyen Ataklı, "Kimsin lan kimsin?" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi.

Başsavcılık, Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlattı.

Bolu'da '7 günlük' yas ilan edildi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Hakkari'de S.Gökçen'de 2. pistle ilgili tüm bilinmeyenler Halk TV canlı yayınında skandal öneri!