Savcıyı makamında tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında karar: 5 kişi tutuklandı, 3 şüpheli serbest

Büyükçekmece Savcısı Y.E'nin, makamında ölümle tehdit edilmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanırken 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcıyı makamında tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında karar: 5 kişi tutuklandı, 3 şüpheli serbest
  • İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden "yenidoğan" çetesi üyesi 5 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

  • Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada Cumhuriyet savcısı Y.E'nin makam odasında tehdit edilmesine ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.
  • Şüphelilerden 3 jandarma personeli işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi.
  • Soruşturma kapsamında savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 5'i tutuklama, 3'ü ise adli kontrol şartı talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Savcıyı makamında tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında karar: 5 kişi tutuklandı, 3 şüpheli serbest - Resim : 1

100 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA SAVCIYI VURACAKMIŞ

  • Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşanırken, savcıyı vurmayı hedefleyen Mustafa Kemal Zengin itirafçı olduğu bildirildi.
  • Tetikçinin savcıyı vurmak karşılığında 100 bin dolar alacağını söylediği bildirildi. İtirafçı olan tetikçi Mustafa Kemal Zengin, ters kelepçe ile adliyeye getirildi.

Savcıyı makamında tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında karar: 5 kişi tutuklandı, 3 şüpheli serbest - Resim : 2

273 YILA KADAR HAPİS CEZASI

  • Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve 12 bebeğin hayatını kaybetmesine, 3 bebeğin de yaralanmasına neden olan çetenin örgüt lideri konumundaki 2 doktor Fırat Sarı ve İlker Gönen için 273 yıla kadar hapis talep edildi.
  • 725 sayfalık fezlekede örgüt lideri olduğu aktarılan şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen'in ayrı ayrı 10 kez 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 11 kez 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 180 yıldan 273 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
  • Fezlekede diğer şüpheliler hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Savcıyı makamında tehdit eden Yenidoğan çetesi hakkında karar: 5 kişi tutuklandı, 3 şüpheli serbest - Resim : 3

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

  • Hakimlik, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "birden fazla kişiyle tehdit", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlarından avukat Aylin Arslantatar, Mustafa Kemal Zengin, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve Muhammed Emin Orhan'ın tutuklanmasına, avukat M.G., İ.K. ve T.A'nın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.
AFAD Duyurdu: Elazığ'da deprem Erdoğan: "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok" Jahrein tahliye edildi 'Limitini düşürenlerin kredi kartı iptal edilsin'