Şanlıurfa'da düğünde havaya ateş açan beş şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa'da düğünde silahla havaya ateş açan beş kişi yakalandı, ruhsatlı ve ruhsatsız silahlar ile mermiler ele geçirildi.

Şanlıurfa'da düğünde havaya ateş açan beş şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde düzenlenen bir düğünde havaya ateş açtıkları iddia edilen beş kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Düğünlerde silahla havaya ateş açmanın ciddiyetine dikkat çekmek isteyen il valisi, bu tür davranışlara karşı sıfır tolerans politikası uyguladıklarını belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, düğün ve benzeri etkinliklerde sorumsuzca silah kullanılması durumlarına kesinlikle göz yummayacaklarını vurguladı. Hayati tehlike taşıyan bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilerin yasal takibe alındığını ifade etti.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Jandarma ekipleri, İncirli Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri operasyonda, bir sünnet düğününde havaya ateş açan kişilere yönelik belirlenen bazı adreslerde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda:

  • 4 ruhsatlı tabanca
  • 2 ruhsatsız tabanca
  • 534 mermi
  • 12 şarjör

ele geçirildi. Vali Şıldak, ruhsatlı silahların ruhsatlarının iptal edildiğini ve düğünde silah atan beş kişi hakkında 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma' suçuyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

TOPLUMSAL HUZURU BOZACAK DAVRANIŞLARA ENGEL

Vali, "Şanlıurfa'da toplumsal huzuru bozacak davranışlara asla müsaade etmiyoruz, sorumsuz davrananları adalete teslim ediyoruz" diyerek, bu tür eylemleri önlemek için kararlı olunacağını sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Almanya Büyükelçisi'ni ağırladı Mardin'de yeni yatırımlar için tören düzenlendi FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in son hali gündemde Ticaret Bakanı Bolat'tan Isparta'da Esnafa 75 Milyon Lira Müjdesi