Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatttı

Son dakika haberi... Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında iftira suçundan soruşturma başlattı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatttı

Şanlıurfa başsavcılığı, şikayet üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında ‘iftira’ suçundan soruşturma başlattı.

Özdağ, paylaştığı bir videoyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşurken Şanlıurfa’daki enkaz çalışmalarında bir Suriyeli’nin AFAD görevlisinin telefonunu çaldığını iddia etmişti.

Özdağ’ın Suriyeli olduğunu söylediği kişi daha sonra açıklama yapmıştı. Aynı kırmızı telefonu gösteren kişi, Türk olduğunu ve gönüllü olarak arama kurtarma ekibine katıldığını anlatmıştı. Genç, Özdağ hakkında dava açacağını da söylemişti. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Özdağ tweet’ini silmiş ama özür dilememişti.

"HÜKÜMET HUKUKEN ÖNÜNE GEÇMELİ"
Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'a açıklamalarda bulunan Gazeteci Cem Küçük, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın deprem bölgesindeki Suriyelileri hedef alan söylemleri ile ilgili "Hükümet hukuken bunun önüne geçmeli." demişti. 

Cem Küçük'ün Özdağ'ın sözlerine ilişkin yorumları şöyle;

"Türkiye'deki 3.5 milyon Suriyeli zan altında kalıyor. Orada Türk vatandaşları da yağma yapıyor. Ama bütün Türkler yapmıyor sonuçta.

Ülkede gergin bir ortam var. Psikoloji ne zaman düzelecek belli değil. Özdağ bunu nasıl düşünüyor? Al bütün oylar senin olsun. Bu kaba dil çok düşmanca. Hükümet de hukuken bunun önüne geçmeli.

Özdağ'ın bu sözlerinin ardından bir kişi birini vurur. Ardından da toplumsal infial olayları yaşanır."

Deprem bölgelerinde kaç güvenlik personeli var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yağma iddialarına yanıt GSB yurtları depremden etkilenen vatandaşların hizmetinde Hasarsız konutlara elektrik verilebilecek