Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor

Son Dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST”in açılış töreni'nde yaptığı konuşmada, "Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli mesajlar verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor - Resim : 1

20 yıllık süre zarfına yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduklarını belirten Kacır, "Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor" dedi.

"Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun" diyen Bakan Kacır, TEKNOFEST'te Türkiye'nin uzay programını geliştirecek bilim insanlarının bir araya geldiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor - Resim : 2

Bakan Kacır'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Teknofest düzenlendiği ilk yılda dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olmuştu. O başlangıç toplumsal seferberliğin ilk adımlarıymış. Dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attık. 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk.

Ne yazık ki bu topraklar nice akamete uğramış yerli teşebbüse şahitlik etmiştir. Vecihi Hürkuş'un ürettiği uçağa sertifika verilmemiş, uçuş yaptığında da izinsiz olduğu için cezalandırılmıştı. Mücadelesinden vazgeçmedi. Etimesgut'ta hangarlar kurdu, hep engellemelerle karşı karşıya kaldı. Pilotaj hatasından dolayı uçak siparişleri iptal edilen Nuri Demirağ, Şakir Zümre'nin kaderi de farklı olmamıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor - Resim : 3

"HAYAL KIRIKLIKLARI BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE"

Bulunduğumuz bu yerde 957 kişiyi çalıştıracak uçak fabrikası yerli olan değil, dışarıdan getirilen uçaklar nedeniyle iflasa sürüklenmiştir. Hayal kırıklıkları bu ülkede bir daha yaşanmasın diye bir zihniyet devrimini gerçekleştirmenin mücadelesiyle geçti. Şimdi dünyada kimin ne yaptığını dikkatle takip ediyor, başkalarını taklit etmek yerine kendi yol haritamızı oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde milli teknoloji hamlesini adım adım gerçekleştiriyoruz. Bu yolda durmak yok.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor - Resim : 4

"SİZİN GİRİŞİMLERİNİZLE TÜM ALANLARDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

Türkiye başardıkça dünya mazlumlarının umutları kuvvet bulmaktadır. Sizi yapamazsın, başaramazsın diyenlere inat yola çıkmayı yolda olmayı hedeflediniz. Pes etmediniz, iradenizle kişiliğinizi inşa ettiniz. Biz sizinle yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin gayretleri bizleri bugün hayalini kuramayacağımız neticelere taşıyacak. İşte burada Teknofest alanında görüyoruz ki, eğitimden ulaştırmaya, uzaydan afet yönetimine tüm alanlarda sizin kuracağınız teknoloji girişimleriyle büyük başarılara imza atacağız."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Hayranlıkla seyreden değil hayranlık uyandıran TEKNOFEST kuşağı geliyor - Resim : 5

Kaynak: AA

İmamoğlu Akşener'e cevap veremedi! Herkese Audi veren Meclis SAADET'e Toyota önerdi Haberet.com TEKNOFEST için Ankara'da! ABD'de ezan artık yüksek sesle okunacak