Samsun'da muhtarlara kahverengi kokarca ile mücadele için ekipman dağıtıldı

Samsun'da, mahalle muhtarlarına kahverengi kokarca ile mücadele amacıyla ilaç ve ekipman dağıtımı yapıldı.

Samsun'da muhtarlara kahverengi kokarca ile mücadele için ekipman dağıtıldı

Samsun'da, 44 mahalle muhtarına kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele için ihtiyaç duyulan ilaç ve ekipmanlar teslim edildi.

PROGRAM DETAYLARI

Dağıtım, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bir programla gerçekleştirildi. Salıpazarı Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Salıpazarı Muhtarlar Derneği iş birliğiyle muhtarlara biyosidal ilaçlar, şeffaf maskeler ve ilaçlama tulumları verildi.

BAŞKAN KARACA'NIN AÇIKLAMALARI

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, burada yaptığı konuşmada, ilçenin ana geçim kaynağının fındık olduğunu vurguladı. Yılda 10 bin ton fındık üretildiğini belirten Karaca, "Kahverengi kokarcanın bu yıl meydana getirdiği zarar büyük. Toplumsal bilinç ile bu soruna karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Kış aylarında bilinçli bir şekilde mücadele edersek, bahar aylarında bu tür önlemlere gerek kalmayabilir." şeklinde ifadelerde bulundu.

ZİRAAT ODASI'NDAN DESTEK

Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, kahverengi kokarca ile mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtti. "Önümüzdeki hafta, bütün mahallelerimizde Ziraat Odamız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile ortaklaşa metruk binalar, evlerin çatılarında ve depolarında ilaçlama gerçekleştireceğiz. Bugün 100 metrekarelik bir alanda yapacağımız ilaçlama, ilkbaharda planladığımız 100 dönümlük alan için faydalı olacaktır." dedi.

MUHTARLAR DERNEĞİ'NİN ROLÜ

Salıpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürsoy, 44 mahallede kahverengi kokarca mücadelesine destek sunduklarını belirtti. "Ekonomimize katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlattık. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu uygulamanın ülkemizde örnek teşkil etmesini umuyorum." açıklamalarında bulundu.

Samsun'da, 44 mahalle muhtarına kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılmak üzere ilaç...

Samsun'da, 44 mahalle muhtarına kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılmak üzere ilaç ve ekipman dağıtımı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, kahverengi kokarca mücadelesinde kullanılmak üzere Salıpazarı Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Salıpazarı Muhtarlar Derneği iş birliğiyle mahalle muhtarlarına biyosidal ilaç, şeffaf maske ve ilaçlama tulumu verildi.

Taşkent'te Türk sergisi Oruç Reis'in Süveyş Kanalı geçişi Belgrad'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli çağrı! G20 Kadının Güçlendirilmesi Toplantısı Brezilya'da gerçekleşti