Sadık Battal'ın Son Yolculuğu Yarın Başlıyor

Yönetmen ve yazar Dr. Sadık Battal, yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Detaylar haberimizde.

Sadık Battal'ın Son Yolculuğu Yarın Başlıyor

Yönetmen ve yazar Dr. Sadık Battal, 61 yaşında hayatını kaybetti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı olan Battal, İstanbul'daki Medipol Acıbadem Bölge Hastanesinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

CENAZE PROGRAMI

Sadık Battal, yarın öğle namazından sonra Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Manisa Akhisar'daki aile mezarlığına defnedilecek.

EĞİTİM VE KARİYER

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümünde tamamlayan Battal, 2003 yılında doktorasını da aynı üniversiteden aldı. Ayrıca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

YAYINLARI VE BELGESELLERİ

2006 yılında Vadi Yayınları'ndan "Asıl Film Şimdi Başlıyor" kitabını çıkaran Battal, "Yavuz Turgul'un Dünyası" adlı belgeseli ve Ülke TV'de hazırlayıp sunduğu "Tahta Köprü" programıyla tanındı. Ayrıca, Yücel Çakmaklı üzerine bir belgesel çeken Battal, son projesi olan "Çizgizar" belgeseliyle karikatürist ve yazar Hasan Aycın'ı ele almıştı.

Batman'da Çiftçiler İkinci Ürün Olarak Sebze Yetiştiriyor İstanbul Barosu'nda İstiklal Marşı krizi Bakan Tunç Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yenidoğan çetesi" talimatı geldiğini açıkladı MİT Süleymaniye'de avladı!