Rusya'da TV kanalları hacklenerek Prigozhin'in ses kayıtları yayınlandı

Dünya, Rusya'da darbe girişimi iddiaları ile çalkalanıyor! Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rusya'nın, paralı askerlerini vurduğu iddiasını çıkardıktan sonra Kremlin'e saldıracağı iddia edildi. Wagner grubundan olanların yakınlarının anlattığına göre ise paralı askerler iddialar ortaya atılmadan önce aileleriyle vedalaşmıştı. Şimdi ise sosyal medyada Rus TV kanalarının hacklenerek Prigozhin'in Rus Savunma Bakanını tehdit ettiği ses kayıtlarının yayınlandığı görüntüler gündem oldu.

Rusya'da TV kanalları hacklenerek Prigozhin'in ses kayıtları yayınlandı


Uzun bir süredir Rusya'nın Ukrayna'daki varlığı hakkında sert eleştirilerde bulunan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus Savunma Bakanını hedef alan ifadeleri biliniyordu.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı hakkında "ülkeyi fiilen yöneten oligarklar" için gerekli olduğunu söyleyerek "Savaş sadece 'bir avuç yaratığın" zafer kazanması ve terfi etmesi için lazımdı" ifadelerini kullanmış olan Prigojin'in destekçilerinin yaydığı iddiaya göre Rusya, bu ithamların karşılığında paralı asker grubu Wagner'in Ukrayna'da bulunan paralı askerlerini vurdu.

Çıkan bu iddiaların ardından ise Prigojin'in Rusya'ya savaş açtığı ve ülkede darbe girişimi planlandığı iddia edildi.

Wagner'ın kurucusu Prigojin'in Rus Savunma Bakanı'nı hedef alarak "Bir kadın gibi korkakça kaçtı, bu yaratık durdurulacak." ifadelerini kullandığı video sosyal medyada gündem oldu.

TV KANALLARINI HACKLEDİLER

Öte yandan sosyal medyada yayılan bir diğer videoda ise Rus TV kanallarının hacklenerek Prigojin'in Rusya'yı ve Rus hükümetini hedef aldığı provakatör söylemlerinin yayınlandığı görüldü.

Wagner grubu ayaklandı Can Ataklı'nın Togg hazımsızlığı bitmiyor HDP'den CHP'ye ittifak mesajı! Malatya'da peş peşe 2 deprem