Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon

Ülkemiz tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 2,5 milyon civarında oy ile fark atarak ipi göğüsledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi sonrası dünya liderlerinden tebrik mesajı yağdı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. İki lider yeni dönemde de Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda iş birliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan aldığı yüzde 52,1'li oy oranıyla rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na fark attı.

İLK TURDA YÜZDE 49,5
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde ise Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ile seçim yarışına girdi ancak adaylardan İnce, seçime 3 gün kala adaylıktan çekildi.

İlk turda geçerli 54 milyon 796 bin 49 oydan 27 milyon 133 bin 849'unu alan Erdoğan, yüzde 49,25 ile seçimi önde tamamladı.

Kılıçdaroğlu 24 milyon 595 bin 178 oy ile yüzde 44,88, Oğan 2 milyon 831 bin 239 oy ile yüzde 5,17 ve adaylıktan çekilmesine rağmen seçim pusulasında yer alan İnce, 235 bin 783 oy ile yüzde 0,43 oranına ulaştı.

ZAFER İKİNCİ TURDA
Adaylar yüzde 50'den 1 oy fazlasını alamadığı için 14 Mayıs seçimlerinde en fazla oyu alan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda yeniden seçmenin karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 52,16 ile 27 milyon 725 bin 131 oy alan Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı olurken rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 ile 25 milyon 432 bin 951 oy aldı.

VLADIMIR PUTIN'DEN TEBRİK TELEFONU
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider yeni dönemde de Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda iş birliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.



Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı Nevşin Mengü'den muhalefete ayar Başörtülü kadınları hedef alan doktordan bir garip savunma Tepkilere sebep olan Fatih Erbakan paylaşımı!