Rus basınından flaş iddia: Darbeyi CIA destekliyor

Rus basınında yer alan iddia ortalığı karıştıracak! Dün akşam saatlerinde paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in başlattığı darbe girişimi dünyanın gündeminde yer alıyor. Ülke sınırları içerisine giren Wagner güçlerinin Moskova ve Rostov'da konuşlandığının iddia edildiği görüntüler de sosyal medyada sıklıkla paylaşılıyor. Son olarak konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Rus basını, Prigozijn'in CIA, MI6 ve Mossad tarafından desteklendiğini iddia etti.

Rus basınından flaş iddia: Darbeyi CIA destekliyor

Dünya gündemi Rusya'daki darbe girişimi ile adeta çalkalanıyor.

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in dün akşam saatlerinde Rusya'ya karşı savaş ilan ettiğini duyurmasıyla, ortalık karıştı. 

Wagner güçleri Rusya'da
Wagner güçleri Rusya'da

Asker gruplarıyla Rusya sınırlarına ilerleyen Prigojin'in Moskova ve Rostov'a girdiği, bazı görüntüler ile iddia edilmiş hatta Wagner güçlerinin kent içerisinde konuşlandığı öne sürülmüştü. 

Rus basınından flaş iddia: Darbeyi CIA destekliyor - Resim : 2

Rusya Savunma Bakanı'na karşı tehditler savuran Prigojin, kendi Telegram gruplarında videolar ve ses kayıtları paylaşmaya devam etti. 

Yevgeniy Prigojin
Yevgeniy Prigojin

En son Rostov şehri boşaltılırken, tren istasyonlarındaki kalabalık objektiflere yansımış ve  Rostov bölgesinden halkın yoğun bir şekilde bölgeyi terk etmeye çalıştığına şahit olunmuştu. 

Rostov
Rostov tren garı

RUS BASININDAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Tüm dünyanın takip ettiği olaylara ilişkin açıklamalar yayınlayan Rus basını Russia Today, söz konusu darbenin Batı tarafından desteklendiğini iddia etti. 

Rostov
Rostov

Russia Today'da yer alan ifadeler ise şu şekildeydi:

Prigozijn'in darbesi CIA, MI6 ve Mossad tarafından desteklendi.

BATI BASINI DA 'GÜÇ KAYBETTİ' DEMİŞTİ

Öte yandan Batı basınında Guardian ise Wagner güçlerinin darbesinin başarılı olmaması durumunda bile Rusya'nın ve Putin'in gücünü yitirdiğini iddia etmişti. 

Rusya'daki darbeyi Batı mı destekliyor? SON DAKİKA! Hakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü 'Buket Aydın ile Haftalık'ın konusu turizm Ekrem İmamoğlu'ndan CHP'yi topa tutan Meral Akşener'e tebrik!