Resmi Gazete'de yayımlandı! Rusya ve Ukrayna'ya yeni büyükelçi atandı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararına göre; Türkiye'nin Rusya Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç, Ukrayna Büyükelçiliğine ise Mustafa Levent Bilgen atandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Rusya ve Ukrayna'ya yeni büyükelçi atandı

Büyükelçi atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre Rusya Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç, Ukrayna Büyükelçiliğine ise Mustafa Levent Bilgen atandı.

Atama kararının tamamı şöyle:

"Rusya Federasyonu Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Tanju BİLGİÇ,
Ukrayna Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mustafa Levent BİLGEN,
Polonya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Çok Taraflı Ekonomik işler Genel Müdür Yardımcısı Rauf Alp DENKTAŞ,
Fas Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mustafa İlker KILIÇ,
Burundi Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Alp IŞIKLI, atanmıştır."

Resmi Gazete'de yayımlandı! Rusya ve Ukrayna'ya yeni büyükelçi atandı - Resim : 1

ürkiye'nin Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç
Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç

TANJU BİLGİÇ KİMDİR?

Tanju Bilgiç 20 Eylül 1971’de Gümüşhane’de dünyaya geldi. Samsun Anadolu Lisesi'nden 1989 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden ise 1993 yılında mezun olan Tanju Bilgiç, 2003 yılında Padova Üniversitesi İnsan Hakları ve Demokratikleşme Programı'nda yüksek lisans yapmıştır. Bilgiç, 2012'de ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını tamamlamıştır.

Efsane mi Gerçek mi? AB Dış Politikasında İnsan Haklarının Korunması (2002) ve İnsan Haklarının ABD Örneğinde Dış Politikada Kullanılması (2014) başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.

MESLEKİ KARİYERİ

1994 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olmuş, 1995'te Dışişleri Bakanlığı'nda görev almaya başlamıştır. 2008-2011 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi'nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. 2011-2014 yıllarında Saint Petersburg Başkonsolosu, 2014-2016 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olmuştur.

2016-2021 yılları arasında Belgrad Büyükelçisi olarak görev almıştır. Nisan 2021 tarihi itibarıyla tekrar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve bu görevi ile beraber Mart 2023 tarihi itibarıyla Bakanlık Enformasyon Genel Müdürü olmuştur.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi oldu.

Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen
Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen, işletme lisans derecesini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki George Mason Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden almıştır. Yine aynı üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde uluslararası ticaret ve işlemler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Bilgen, 1995 yılında Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. 2007-2009 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu‘nun özel danışmanı, 2009-2011 yıllarında Toronto’nun kurucu başkonsolosu olarak görev yaptı.

2011’den 2014’e kadar New York’ta başkonsolosluk, Aralık 2014’ten 1 Ekim 2016’ya kadar Abu Dabi’de büyükelçilik yaptı.

2017’den beri Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na danışmanlık yapmaktadır. 2018’den 2019’a kadar, Meclis Dışışleri Komisyonu danışmanıdır.

İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk yorumu yaptı! Okul servislerine 'drone'lu denetim İYİ Parti'nin kararına 'blöf' dedi! 'Kılıçdaroğlu'nun kaseti var' iddiası