Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir?

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak Rami Kütüphanesi bugün hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak kütüphane, Rami Kışlası'nın restore edilmesi ile kütüphaneye çevrildi. Peki, Rami Kütüphanesi nerede? Rami Kütüphanesi'ne nasıl gidilir?

Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir?

Rami Kütüphanesi bugün hizmete açılıyor. 2014 yılında başlayan restorasyon sona erdi ve Rami Kütüphanesi ismiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak. Vatandaşlar, Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir merak ediliyor. İşte Rami Kütüphanesi yol tarifi ve Rami Kütüphanesi kısa tarihi...

RAMİ KIŞLASI TARİHİ

Rami Kışlası (Diğer adıyla Asâkir-i Mansure-i Muhammediye Kışlası) İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan geçmişi 250 yıldan fazla olan tarihi bir yapı. Eyüp –Rami sınırları içinde bulunan Rami Kışlası ya da arşiv kayıtlarındaki adıyla “ Rami Çiftliği Kışlası “ ilk kez III. Mustafa döneminde ( 1757–1774 ) yaptırılmıştır. 2. Mahmut döneminde, 1828-1829 yıllarında yenilendi ve büyütüldü.

Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir? - Resim : 1

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ, AVRUPA'NIN SAYILI KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ OLACAK!

Rami Kışlası'ndan restore edilerek kütüphaneye dönüştürülen yapı, 220 dönümlük alan içinde, 51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 36 bin metrekarelik kapalı alanıyla İstanbul'un en büyük kütüphanesi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak kütüphane, Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olacak.

Dünyada en büyük alana sahip üçüncü kütüphanesi olan Rami Kütüphanesi, dört bin 200 kişilik oturma alanı bulunuyor. 0-3 ve 3-6 yaş gruplarına hizmet veren Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile ortaokul ve lise öğrencileri için tasarlanmış Gençlik Kütüphanesi yer alıyor.

Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir? - Resim : 2

Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, akademisyenler ve araştırmacılar başta olmak üzere tüm yetişkin kullanıcıların kaynak ihtiyaçlarına yanıt veren Yetişkin Kütüphanesi, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, İlahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eğlence ve Spor, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya kütüphanelerinden oluşan 10 adet ihtisas kütüphanesinin yanı sıra Atatürk İhtisas Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi de kitapseverlerin hizmetine sunulacak.

Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir? - Resim : 3

RAMİ KIŞLASI NEREDE?

Rami Kütüphanesi, İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunmaktadır. Rami Kütüphanesi açık adresi şu şekilde;

Rami Kışla Müdürlüğü
Yeni Rami Mahallesi
Rami Kışla Caddesi, No. 98/1
Eyüpsultan / İstanbul

RAMİ KIŞLASINA NASIL GİDERİM?

Otobüsle Ulaşım: 37A, 37E, 37Y, 38B numaralı otobüsleri kullanarak kütüphanemize ulaşabilirsiniz. Otobüs ile ulaşım sağlayacak ziyaretçilerimizin Talimhane Caddesi durağında inmeleri gerekmektedir. Durak ve kütüphanemizin arasında 5 dakikalık yürüme mesafesi bulunmaktadır.

Metroyla Ulaşım: M1A ve M1B metrolarını kullanarak kütüphanemize ulaşabilirsiniz.

Minibüs ile Ulaşım: A-27 ve A-74 numaralı minibüs hatlarını kullanarak kütüphanemize ulaşabilirsiniz. Minibüs ile ulaşım sağlayacak ziyaretçilerimizin Rami Kışla Caddesi veya Talimhane Caddesi durağında inmeleri gerekmektedir.

Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir? - Resim : 4

Tramvayla Ulaşım: T4 Topkapı- Mescid-i Selam Tramvay Hattı ile Rami durağında inerek
kütüphanemize ulaşabilirsiniz.

Özel aracınızla da kütüphaneye ulaşım sağlamanız mümkündür. Aracınızı Eyüp Belediyesi’nin 500 araç kapasiteli ücretli otoparkına park edebilirsiniz.

Cemre Birand kimdir, kaç yaşında? Mehmet Ali Birand ne zaman, kaç yaşında, neden öldü? İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak? Sözleşmelileri kadroya alan teklif Meclis'te