Putin ile anlaşarak Rusya'daki isyanı sona erdiren Wagner lideri Prigojin'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz

Belarus Devlet Başkanlığı basın servisine göre Prigojin, Lukaşenko’nun ‘Wagner’in Rusya topraklarında ilerlemeyi durdurması’ yönündeki teklifini kabul etmesinin ardından Wagner lideri Prigojin'in ilerleyişi durduracağı duyurmuştu. Rusya'daki isyanı sona erdiren Wagner lideri Prigojin'den ilk açıklama geldi. Wagner'in kurucusu "Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz" dedi. Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada Prigojin hakkındaki ceza davasının geri çekileceği belirtildi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla Wagner lideri Prigojin ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Belarus Devlet Başkanlığı basın servisine göre Prigojin, Lukaşenko’nun ‘Wagner’in Rusya topraklarında ilerlemeyi durdurması’ yönündeki teklifini kabul etti. Bunun üzerine Belarus Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden 'Prigojin tansiyonu düşürmeyi kabul etti. Prigojin savaşçıların Rusya'da ilerleyişini durdurmayı kabul etti.' açıklaması geldi.

Lukaşenko’nun basın servisine göre bir gün sürdüğü belirtilen görüşmeler sırasında duruma kabul edilebilir çözüm getirilmesine ilişkin bir taslak üstünde anlaşılırken, söz konusu taslak ayrıca Wagner güçlerinin güvenliğine ilişkin garantiler de içeriyor. Öte yandan bu taslak , gerilimin dindirilmesi adına atılabilecek başka adımları da kapsıyor.

PRİGOJİN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Belarus Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden sonra Putin ile anlaşarak Rusya'daki isyanı sona erdiren Wagner lideri Prigojin'den ilk açıklama geldi:

Wagner Başkanı Prigojin, "Taraflardan biri olarak, Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz." açıklamasında bulundu.

Prigojin'in açıklamasının ardından geri çekilen Wagner askerlerinin  Rostov'da halk tarafından alkışlandığı görüldü. 

PRİGOJİN HAKKINDAKİ DAVA GERİ ÇEKİLECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un yaptığı açıklamada Wagner Lideri Prigojin hakkındaki ceza davasının geri çekileceği ve Prigojin Belarus'a gideceği belirtildi.

Rusya'daki darbeye dünyadan ne tepki geldi? Rusya'daki darbeyi Batı mı destekliyor? Rusya'daki darbeyi Batı mı destekliyor? SON DAKİKA! Hakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü