Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı deprem konusunda uyardı: Sorgun fayı kırılmadı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından bölge halkı da endişeli bekleyişini sürdürüyor. Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar sürerken Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Adana'ya bir uyarıda bulundu. Görür "Sorgun fayı kırılmadı" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı deprem konusunda uyardı: Sorgun fayı kırılmadı

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri de Adana olmuştu. Profesör Naci Görür, Adana'nın yeni bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Görür, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş depremlerini üreten Sürgü fayının kırıldığını ancak onun batısındaki Sorgun fayının henüz kırılmadığını, bu fayın Adana havzasında dallanarak uzandığını belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı deprem konusunda uyardı: Sorgun fayı kırılmadı - Resim : 1

Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medyadan yaptığı Adana uyarısı şu şekilde:

ADANA HAVZASINDA DALLANMAYA DEVAM EDİYOR
Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraş'ta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı- güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı deprem konusunda uyardı: Sorgun fayı kırılmadı - Resim : 2

Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslendi Bakan Kurum'dan 'Yarısı Bizden' kampanyası müjdesi Ağırlanan turist sayısı arttı Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan Kılıçdaroğlu'na destek