PKK elebaşı Salih Müslim’in çaresizliği sözlerine yansıdı: Türkiye'yi Suriye'den çıkaramazlar

PKK/PYD elebaşı Salih Müslim çaresizce Türkiye'nin Suriye'den çıkmayacağını, Suriye'nin de Türkiye'yi çıkaracak güçte olmadığını dile getirdi. Uluslararası Koalisyona "Türkiye'yi kızdırmak istemiyorlar" diyerek veryansın eden Müslim, “Rojava’da bir Türkmen devleti planı var" dedi.

PKK elebaşı Salih Müslim’in çaresizliği sözlerine yansıdı: Türkiye'yi Suriye'den çıkaramazlar

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde siyasi kanadının elebaşlarından Salih Müslim, terör örgütünün kanalında örgütün yaşadığı çaresizliği itiraf etti.

"TÜRKİYE'Yİ KIZDIRMAK İSTEMİYORLAR"

Türkiye'nin Suriye'den çıkmasının zor olduğunu ve Şam yönetiminin buna gücünün yetmeyeceğini söyleyen teröristbaşı Müslim "Rusya, Türkiye ile planlarını uygulamak istiyor. Uluslararası Koalisyon da NATO ortağı Türkiye'yi kızdırmak istemiyor" dedi.

YPG'nin elebaşlarından Salih Müslim
YPG'nin elebaşlarından Salih Müslim

Bu Müslim'in çaresizliğini ilk dile getirişi değil. Müslim daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Fırsat buldukça bizi vuruyor." demişti.

Yerel seçimde ittifak polemiği: 'İYİ Parti'nin yeri PKK'nın yanı değil' Türkiye Haberet'in bu röportajını konuşuyor Göç lideri İstanbul! Yahudi toplumu 'Mayasız Ayini' çıkışına tepkili