Pazarcıklı müteahhit Haberet'e açıkladı: Geri dönüyorum

Dünya Türk müteahhitleri konuşuyor... On binlerce insanın ölümüne sebep olan depremlerde müteahhitlerin yaptığı binalar darma duman oldu. Halk, müteahhitlerden hesap sorulmasını beklerken Haberet, durumu müteahhitlerle konuştu. Pazarcıklı müteahhit Faruk Kazlı, "Müteahhitliği bırakmıştım. Bu depremden sonra geri dönmeye karar verdim." dedi.

Pazarcıklı müteahhit Haberet'e açıkladı: Geri dönüyorum

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin en çok tartıştığı konuların başında müteahhitler geliyor. 11 ili yıkıma uğratan depremlerde, binlerce insanın ölümünün sorumlusunun müteahhitler olduğu vurgulanıyor. Tüm dünya Türk müteahhitleri tartışırken, depremin merkez üssü Pazarcık başta olmak üzere depremin etkili olduğu birçok ilde binalar inşa eden müteahhit Faruk Kazlı ile konuştuk.

"YAPTIĞIM OKULUN KULLANILDIĞINI GÖRÜNCE AĞLAYAN YÜZÜM GÜLDÜ"
Haberet'e konuşan Pazarcıklı müteahhit Faruk Kazlı, "2015 yılında müteahhitliği bırakmıştım ancak bu yıllar önce yapmış olduğum Nurdağı'nda bir okul inşaatıydı. Bu okul inşaatının durumuna bakmaya geldim. Geldiğim anda buranın kullanıldığını görünce yani ağlayan yüzüm bir anda gülmeye başladım. Bu bölgede çok binalar yaptım. Allaha şükür hiçbirinde bir şey yok. Pazarcık'ta da yaptığım binalar hep hasarsız çıktı" ifadelerini kullandı.

"MÜTEAHHİTLERİN SUÇU YOK, MÜHENDİSLERİN VAR"
Müteahhitlere yönelik yapılan eleştirileri değerlendiren Kazlı, "Türkiye'deki konut maliyetlerini ucuza çıkarmaya bağlıyorum insanların. Aslında müteahhitlerin burada çok suçu yok. Bunun hesabını yapan mühendislerin esas suçu var. Bu projeleri onaylayıp müteahhitlere verenlerin..." diye konuştu.

Kaynak: haberet.com

"Şu ana kadar 6 bin 414 artçı sarsıntı yaşandı" Depremzedeler için 'Çeşme'de işin hazır' kampanyası! Enkaz altından çıkarılan not yürekleri dağladı! Yunus Günçe'den isyan dolu paylaşım!