Pasaport almak isteyenler şaştı kaldı! Aradaki fark 8 bin TL'yi aştı, CİMER'e şikayet yağdı! Bakanlık harekete geçti

Geçen yıl harç bedeli alıp randevuların yoğunluğundan başvuruları ocak ayına ertelenen vatandaşlar şaşkına döndü. 2023'te pasaport harç ücretlerine yapılan % 123 zammın akabinde vatandaşlardan aradaki fark talep edildi. 4 kişilik bir ailenin başvurusunda aradaki fark 8 bin lirayı aştı. CİMER'e durumla alakalı olarak şikayet yağarken tüketici dernekleri de itiraz yolunun açık olduğunu belirtti. Bakanlık harekete geçti. İşte ayrıntılar...

Pasaport almak isteyenler şaştı kaldı! Aradaki fark 8 bin TL'yi aştı, CİMER'e şikayet yağdı! Bakanlık harekete geçti

Yeni seneyle beraber pasaport harç ücretlerine gelen % 123'lük zam bir krizine de davetiye çıkardı. 2022'de harç yatırıp randevusu yoğunluk sebebiyle ocak ayına kalanlardan harç farkı istendi. Tüketici derneklerinden de çarpıcı bir tavsiye geldi.

Pasaport almak isteyenler şaştı kaldı! Aradaki fark 8 bin TL'yi aştı, CİMER'e şikayet yağdı! Bakanlık harekete geçti - Resim : 1

FARK 8 BİN TL'Yİ AŞTI
Pasaport başvurusunu yapıp harç bedelini 2022'de ödeyenler yeni yılda randevuya gelince büyük bir şok yaşadı. Birçok kişi yüzde 123'lük zammın ardından aradaki farkın istenmesiyle büyük bir şok yaşadı. Geçen senenin aralık ayında pasaporta başvurular bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 288 arttı. Geçen sene defter bedeli 255 TL idi, bu sene 501 TL'ye çıktı. Yine geçen sene 10 yıllık pasaport bedeli bin 478 TL idi, bu sene 3 bin 295 TL'ye çıktı, aradaki fark 2 bin 63 TL. 4 kişilik bir ailenin başvurusunda aradaki fark 8 bin 372 TL'ye kadar çıktı, CİMER'e şikayet yağdı.

Pasaport almak isteyenler şaştı kaldı! Aradaki fark 8 bin TL'yi aştı, CİMER'e şikayet yağdı! Bakanlık harekete geçti - Resim : 2

TÜKETİCİ DERNEKLERİNDEN AÇIKLAMA
Show Haber'in haberine göre tüketici dernekleri ise itiraz yolunun açık olduğunu söyledi. Hem Gelir İdaresi Başkanlığı hem de İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle başvurulmasını tavsiye etti.

Pasaport almak isteyenler şaştı kaldı! Aradaki fark 8 bin TL'yi aştı, CİMER'e şikayet yağdı! Bakanlık harekete geçti - Resim : 3

BAKAN DURUMA EL ATTI

Yaşanan krizin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu ay randevu alanlardan ücret farkı alınmayacak" açıklamasında bulundu.

"ÜCRET FARKI ALINMAYACAK"

Pasaport defter ve harç ücretlerinde yaşanan bu sıkıntının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

Bakan Soylu, aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu alanlardan, 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini vurguladı.

Akşener'de erken seçim açıklaması Bedelli askerlik sonuçları ne zaman belli olacak? Askerlik borçlanması nasıl yapılır? "Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız"