Paris'te tartışılan olimpiyat açılışı! TRT yayını kesti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni gerçekleştirildi. "Farklılıklarımızla biriz" temasının da hakim olduğu törende LGBTİ+ bireylerinin oldukça göz önünde olmasının ardıdan TRT yayını kesti.

Paris'te tartışılan olimpiyat açılışı! TRT yayını kesti
  • Fransa'nın başkenti Paris'te 100 yıl sonra üçüncü kez gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri'nde gerçekleştirildi.
  • Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.
  • Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly'nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende 204 ülke sporcuları ile Mülteci Olimpiyat Takımı'nı taşıyan 85 tekne, Austerlitz Köprüsü'nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi'nin olduğu noktaya, Iena Köprüsü'ne kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca geçit yapmaya başladı.

Paris'te tartışılan olimpiyat açılışı! TRT yayını kesti - Resim : 1

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI

  • Yağmur altında gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 bin kişinin yerinde takip ettiği açılış töreni, Fransa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği etkinlikler ile ünlü isimlerin sahne almasıyla devam etti.

"FARKLILIKLARIMIZLA BİRİZ"

  • "Farklılıklarımızla biriz" temasının da hakim olduğu açılış töreninde LGBTİ+ görünürlülüğü de vardı. TRT'nin canlı yayınladığı görüntülere LGBTİ+ mesajları da canlı yayında yer aldı.

Paris'te tartışılan olimpiyat açılışı! TRT yayını kesti - Resim : 2

TRT YAYINI KESTİ

  • Kendilerini 'Drag Queen' olarak transfer bireyler Miss Martini, Nicky Doll ve Mínima Gesté gibi isimler, meşale taşıdı.
  • Sosyal medyada da bazı izleyicilerin tepkileri sonrası TRT yayını bir süreliğine kesti.
Eyüp Aksu: Dünyada en ucuz taksimetre İstanbul'da Irak'ın kuzeyinde 25 hedef imha edildi İZSU Genel Müdürü serbest 9 eylemde yer alan 4 terörist etkisiz hale getirildi