Özlem Zengin'den CHP'ye Dilruba Kayserilioğlu tepkisi: Söylediği her ifadeyi doğruluyor musunuz?

Verdiği sokak röportajının ardından 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP'nin programına onur konuğu olarak katılmasına bir tepki de AK Partili Özlem Zengin'den geldi. Daha önce yaptığı açıklamada Dilruba'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini savunan Zengin, Özgür Özel'e "Siz hukuken yürütülen sürece mi karşısınız, yoksa onun söylediği her ifadeyi doğruluyor musunuz?" diye sordu.

  • Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak Aliağa Cezaevi'ne konulan ve geçtiğimiz gece tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP'nin dünkü programına onur konuğu olarak katılması AK Parti cephesinde tepkiyle karşılandı.
  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapılanı 'siyasi şuursuzluk' olarak yorumlarken bir yorum da AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi.

"SÖYLEDİĞİ HER İFADEYİ DOĞRULUYOR MUSUNUZ?"

  • CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlan Özlem Zengin, "Dün akşam Özgür Özel bu hanımefendiyi yanına alıp oturduğu zaman şöyle bir soru akla geliyor; siz hukuken yürütülen sürece mi karşısınız, yoksa onun söylediği her ifadeyi doğruluyor musunuz? Her söylediği ifadeyi doğruluyorsanız, bu genç kadın hiç yanlış cümle kullanmadı diyorsanız o zaman bir yanlış yapıyorsunuz. Çünkü siz incitiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"ÜZGÜNÜM DEMESİNİ BEKLERDİM"

  • Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamaları da doğru bulmadığını ifade eden Zengin, "Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim" şeklinde konuştu.

"TUTUKSUZ YARGILANSIN"

  • Zengin, Dilruba'nın tutuklandığı günlerde yaptığı açıklamada ise "Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: haberet.com

Bakan Uraloğlu'ndan Bolu Dağı Tüneli açıklaması Jeofizik Mühendisi Ahmet Ercan'dan 'Marmara depremi' uyarısı Diyarbakır'da 6 bin konut tamamlandı Kilisede namaz kılıyorlar