Özgür Özel'den ışıklı protesto çağrısı! Saat 21.00'e işaret etti: Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında hükümete asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapma çağrısında bulunarak, "Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur. Ya zam alacağız ya seçim yapacağız" diyerek Türkiye'ye bir çağrıda bulundu. Maaş zammı isteyen vatandaşlara seslenen Özel, "Bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Hep birlikte sesimizi duyuracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında emekli ve asgari ücret maaşları hakkında hükümete çağrıda bulundu.

Özel, TÜİK'in istatistiklerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek asgari ücretin en az 25 bin TL, en düşük emekli maaşının da asgari ücret kadar olması gerektiğini savundu.

Özgür Özel'den ışıklı protesto çağrısı! Saat 21.00'e işaret etti: Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur - Resim : 1

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"TÜİK, HER AY PARA ÇALIYOR"

"'Tayyip Bey'i üzmeyen istatistik kurumunun rakamlarına gelecek olursak, Türkiye'de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık açık bir ihanetle karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil. Ekmek, kursaktan geçen lokma, çocuğa alınacak süt, evde yakılacak kömür. Buna göre zam alıyor insanlar. Yıllardır TÜİK, şeffaf olması gereken verileri açıklamıyor.

"ENAG ENFLASYONU YÜZDE 160 BULUYOR, TÜİK YÜZDE 80"

Onunla aynı işi yapan ENAG, açıklar. ENAG'ın verilerine bakıyorsun doğru. ENAG enflasyonu yüzde 160 buluyor, TÜİK yüzde 80. Tam olarak kul hakkı yemek varsa, kul hakkı yemenin tanımı neyse TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığı da budur. Emeklinin partisi var mı? Asgari ücretlinin partisi var mı? Var. Peki TÜİK, parti ayırıyor mu? Yok. TÜİK, AK Partili memurunda MHP'li memurunda cebinden her ay para çalıyor. TÜİK, bir kurum, bir bina. TÜİK'e ne dersen onu yapıyor. TÜİK'e 'çal' demişler. 'Onların cebinden paralarını al' demişler.

Özgür Özel'den ışıklı protesto çağrısı! Saat 21.00'e işaret etti: Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur - Resim : 2

"TÜRKİYE BU AKŞAM SAAT 21.00'DE AYAĞA KALK"

Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Maaşa zam istiyorsanız, bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünsün. Hep birlikte sesimizi duyuracağız.

"ZAM YAPARSAN GEÇİM OLUR ZAM YAPMAZSAN SEÇİM OLUR"

Zammı söke söke alacağız. Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur. Ya zam alacağız ya geçime kavuşacağız."

Kaynak: haberet.com

Şikayet geldi! Reklamlar durduruldu Muğla depremi sonrası Naci Görür'den açıklama Başörtülü stajyeri okula almayan müdüre ceza Türkiye'nin nüfus sıralaması belli oldu