Özgür Özel'den bedelli askerlik yapanlara hakaret: 6 yıl önce desteklediği ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bedelli askerlik yapan vatandaşlara "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil." sözleriyle hakaret etti. Özel'in 2018 yılında bedelli askerliği desteklediği de ortaya çıktı.

Manisa'nın Soma ilçesinde partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bedelli askerlik konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özgür Özel açıklamasında bedelli askerlik yapanların ülkeyi sevmediğini ima etti.

"BEDELLİ ASKERLİK YAPANLARDAN OY İSTEMİYORUZ"

Özel yaptığı açıklamada "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi.

GEÇMİŞ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

CHP liderinin açıklamaları gündemdeki yerini korurken arşiv bir konuda daha Özgür Özel'i haksız çıkarttı.

2018 yılında CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Özel, yaptığı açıklamada bedelli askerliğin Meclis'ten geçmesi gerektiğini belirtmişti.

Özgür Özel'den bedelli askerlik yapanlara hakaret: 6 yıl önce desteklediği ortaya çıktı - Resim : 1

"MUAZZAM BİR YIĞILMA VE BEKLENTİ VAR"

O dönem sosyal medya hesabından da açıklama yapan Özgür Özel şunları söylemişti:

Bedelli askerlik uygulamasının Meclis'ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Muazzam bir yığılma ve beklenti var ancak 16 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama askerlikle ilgili kalıcı, hakkaniyetli ve doğru bir düzenleme yapamadılar.
Marmara Denizi'nde alarm! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'IMF' iddialarını yalanladı Gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız