Özgür Özel'den asgari ücrete ara zam yapılmaması kararına tepki: Sokaklarda olacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bugünkü "Asgari ücrete artış olmayacak. Göstergeler çok iyi geliyor" şeklindeki son dakika açıklamasına Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, 30 Haziran'da Kocaeli'nde yapacakları Büyük Emek Mitingi'ne işaret ederek "Biz iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız" dedi.

Özgür Özel'den asgari ücrete ara zam yapılmaması kararına tepki: Sokaklarda olacağız
  • AK Parti Grup Toplantısı öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vedat Işıkhan "Asgari ücrete artış olmayacak" diyerek gündemdeki asgari ücret zammı talebine kapıları kapatırken dakikalar sonra kamera karşısına geçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'normalleşme' sözlerine de yanıt verdi.

ERDOĞAN'IN "NORMALLEŞME" ÇIKIŞI

  • Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "normalleşme" çıkışıyla başlayan Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Normal bir açıklama olmamış. Bir el sıkışmak için tek el yetmez, 2 el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu.
Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar."

"MÜZAKARE KALMADIYSA MÜCADE EDİLİR"

  • Asgari ücrete ara zam kararı hakkında ise "Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

Beştepe'de kritik görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan: İktidar-ana muhalefet ittifakı olmaz Terör örgütünün sözde Cezire sorumlusu etkisiz! Bir gecede tıbbi sekreterlikten Ticaret Bakanlığında Daire Başkanlığı'na