Özgür Özel'den 3,5 yıla kadar hapsi istenen Kılıçdaroğlu hakkında açıklama: Cesedimi çiğnemeniz lazım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameye sert tepki göstererek "Hapse mi atacaksınız, bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan" dedi. Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaretinde konuşan Özel, Dilruba'nın ilk duruşmada serbest kalacağını ümit ettiklerini söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu tutuklu bulunduğu Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etti.
  • Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, ifadeleri yüzünden tutuklanan Dilruba için adalet isterken, geçtiğimiz gün başörtüsü yüzünden işe alınmayan Dilara'ya da dikkat çekti.
  • Türkiye'nin bu kutuplaşmadan uzaklaşması gerektiğini, yapılanan 'suni gündem yaratmak' olduğunu kaydeden Özel, "Dilara ile Dilruba'yı yan yana görmek istiyoruz. Bu işe iki taraftan birden istikamet vermeye çalışanlara diyoruz ki: İşinize bakın haddinizi bilin" dedi.
  • Hapsi istenen ve siyasi yasak talep edilen partisinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin olarak da "Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Hapse mi atacaksınız? Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan. Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa onun oturması gereken yere (sanık sandalyesine) gidip ben oturacağım" açıklamasını yaptı.

Özgür Özel'den 3,5 yıla kadar hapsi istenen Kılıçdaroğlu hakkında açıklama: Cesedimi çiğnemeniz lazım - Resim : 1

"DİLARA İLE DİLRUBA'YI YAN YANA GÖRMEK İSTİYORUZ"

  • Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
  • "Türkiye'nin hak ettiği şeyler değil. Dilruba'nın tutukluluğu tamamen hukuksuz. Bir mikrofona söylenen sözler sanki sizin iktidarınızı yıkacak gibi tutuklama kampanyaları başlatmak tamamen yönetimdeki acziyetinden başka bir şey değil. İlk duruşmada serbest bırakılacağını ümit ediyoruz.
  • Dilara'yı da Dilrubayı da genel merkezimize davet ettim. Dilara ile Dilruba'yı yan yana görmek istiyoruz.
  • Bu işe iki taraftan birden istikamet vermeye çalışanlara diyoruz ki: İşinize bakın haddinizi bilin.
  • Türkiye'nin suni gündemlerden çıkması lazım.

"CESEDİMİ ÇİĞNEMENİZ LAZIM"

  • Dün öğrendik ki önceki genel başkanımız için Kılıçdaroğlu için iddianame hazırlanmış.
  • Kılıçdaroğlu'na karşı yapılan suç duyurusu MHP'nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden ve milletin gözünden düşmüş olmanın, suç örgütüyle anılıyor olmanın kusurunu örtmek için yaptıkları bir kurgudur. Kılıçdaroğlu hakkında yazılan iddianame Sinan Ateş'in kanını örtmez.
  • Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Hapse mi atacaksınız, bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanının cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan.
  • Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa onun oturması gereken yere (sanık sandalyesine) gidip ben oturacağım."

NE OLMUŞTU?

  • Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. 3,5 yıla kadar hapsi istenen Kılıçdaroğlu için 'siyasi yasak' da talep edildi.

Kaynak: Ajanslar

Depremzede gençler için destek programı başvuruları başladı MSB'den İsrail'e destek için ABD'yle tatbikat iddialarına yanıt: Mümkün değil Metrobüs kazasında şoförlere gözaltı Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında yaşanan can pazarı kamerada