Özgür Özel tüzük kurultayında konuştu: Genel başkan da ön seçime girecek

CHP'nin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adını verdiği tüzük kurultayında konuşan Genel Başkan Özgür Özel "Genel başkan dahil hepimiz ön seçime girip örgütten onay ve destek alacağız." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel tüzük kurultayında konuştu: Genel başkan da ön seçime girecek

CHP'nin tüzük değişikliği gündemiyle toplanan 20. Olağanüstü Kurultayı bugün. 

Sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta gerçekleştirilen kurultayın resmi açılışı, ATO Congresium'da yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda bir konuşma yaptı. Yapılması hedeflenen değişiklikleri anlattı. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar: 

"BİZİM KURULTAYIMIZ LİDERLERDEN TALİMAT ALAN KURULTAYLAR DEĞİLDİR"

"Çok hak ettiğimiz bir seçimi maalesef kaybettik. Toplumda büyük bir umutsuzluk dalgasına düşen bir hal vardı. Gençler artık hayal kuramayacak mıyız diye bizden hesap soruyordu. Biz de artık hiçbir şey olmamış gibi davranmadık davranamazdık. Bizim kurultayımız liderlerden talimat alan kurultaylar değildir.

"FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINI SAVUNDUM"

Aktif bir dış politika yürütmeye söz verdik. Türkiye'de ana muhalefet partisiyiz ama yurt dışına çıktığımızda Türkiye'nin partisiyiz demeye devam ettik. Gazze'deki zulme karşı 120 siyasi akrabamıza İsrail'in zulmüne karşı Filistin'i tanımalarını istedik. Elime aldığım her mikrofonda Filistin'in haklı davasını savundum. STK'larla daha çok temas kuran bir CHP olması gerektiğini söyledik. İşçi temsilcileri ile daha çok temas ettik. Nerede bir STK veya meslek kuruluşu sesini yükseltiyorsa o sesi ilk biz duyduk.

Özgür Özel tüzük kurultayında konuştu: Genel başkan da ön seçime girecek - Resim : 1

"İTTİFAKI REDDETMEDİK SIRF İTTİFAK İÇİN TAVİZLER VERMEDİK"

Partimizin yerel seçimlerdeki başarısında kendilerine kariyer yapmak isteyenler oldu. Bir damla bu partide ter damlatmamışlar ki, o kişileri bulundukları çukurda bırakıp yolumuza baktık. 2024 seçimlerini ittifaksız kazanamayacağımıza inananlar çoktu. İttifakı reddeden bir parti olmadığımız gibi sırf ittifak yapmak için olmayacak tavizler vermedik. Bu örgütün hakkını kimseye yedirmedik. İttifakın partilerle yapılmayacağını milletin kendisiyle yapılacağını gördük. Türkiye İttifakı'nı hep birlikte meydan meydan büyüttük. Bu ittifakı hep birlikte büyüttük. Yerel seçimlerde adaylarımızı belirlerken kadınların, gençlerin ve bilimin gücüne inandık. Sadece halkın gündemini konuştuk. 7 bölgede 412 belediye kazandık.

"47 YIL SONRA PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"

47 yıl sonra partimizi yüzde 38 oyla birinci parti yaptık. CHP Türkiye'nin birinci partisidir. Biz yerel seçimleri sokağın sesini duyarak kazandık. Sokağın sesini duyamadan siyaset yapılamazdı. 255 bin anketle adayları sahada takip ettik. Siyaset sokağın sesini duyma sesidir. O ses birbirinizle kavga etmeyin birbirinizle kapışmayın diyordu. 31 Mart öncesi düşmediğimiz tuzağa bundan sonra da düşmemeliydik.

Özgür Özel tüzük kurultayında konuştu: Genel başkan da ön seçime girecek - Resim : 2

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞTU?

Erdoğan'ı partisinde ziyaret ettim, kendisini genel merkezimizde kabul ettim ağırladım. Tüm liderlerle görüştüm görüşmeye devam ediyorum. Yaptığım her görüşmede halkın sorunlarını dile getirdik. Emeklinin sorununu asgari ücretlilerin sorunlarını çözmelerini istedim. Can Atalay'ın AYM kararına rağmen Meclis'te yemin edememesini dile getirdim. Emine Şenyaşar'a randevu verilmesini, yüreğindeki yangının hafifletilmesini istedim. Ayşe Ateş'e randevu verin sesini dinleyin dedim. Tüm bu süreçleri şeffaflıkla aktardım. Yanımda büyükelçimizin tuttuğu notları bir sonraki genel başkanımıza iletilmek üzere partimizin kasasına bıraktık. Yapılan görüşmeler milletin derdini tasasını ifade etme, bu görüşmelerden sonuç alınamazsa mücadele etme tutumudur.

"İKTİDARA SİHİRLİ DEĞNEK DEĞERSE HATALARI TELAFİ EDERSE CHP KULAK KABARTABİLİR"

Yarın bir sihirli değnek bu iktidarın başına değerse, geçmişteki hatalarını telafi eder yeni hatalar yapmazlarsa o zaman yeni anayasa söylemine CHP kulak kabartabilir.

Özgür Özel tüzük kurultayında konuştu: Genel başkan da ön seçime girecek - Resim : 3

"YAPMAMIZ GEREKEN TOPLUMLA BİRLEŞE BİRLEŞE İKTİDARA YÜRÜMEKTİR"

Yapmamız gereken toplumla birleşe birleşe iktidara yürümektir. Bu süreci zaman zaman bir mücadele yoksunluğuna bağlayanlar oldu. İktidara yürüyen parti eski ezberlerle muhalefet yapamaz. İktidara yürüyen parti demek bir yandan vatandaşı harekete geçirmek bir yandan iktidarı müzakereye mecbur bırakmaktır. Bir vizyon önermeye görevli olan parti iktidara aday olan partidir. İktidar başarısız olursa geliriz, biz iktidar oluruz diye beklersek daha çok bekleriz. Bunun için CHP bugün burada.

"GENEL BAŞKAN DAHİL HEPİMİZ ÖN SEÇİME GİRİP ONAY VE DESTEK ALACAĞIZ"

Biz değişimi kişilere indirgeyecek olursak bu hem haksızlık hem de vefasızlıktır. Değişimi kişilerin değişimden ibaret görmedik görmeyeceğiz. Bu değişimin altını doldurmanın gerektiğini söylemiştik. Bugün değişimin altını doldurmak için tam anlamıyla hem tüzüğümüzü hem programımızı ele alacağımız bir süreci hep birlikte olgunlaştırmak durumundayız. Öte yandan genel başkan dahil hepimiz ön seçime girip örgütten onay ve destek alacağız."

Kılıçdaroğlu tüzük kurultayına katılmadı Filistin'e Boyanmak sergisi Üsküdar'da açıldı İsrail yanlısı avukatlardan UCM Başsavcısına baskı Otobüs şoförü hamile yolcuyu hastaneye ulaştırdı