Özgür Özel sürekli 'erken seçim' diyordu! Yüzde 68,3 'hayır' dedi

2023 ve 2024 yılında art arda seçimleri ardında bırakan Türkiye'de son günlerde erken seçim de gündem olmaya başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz" çıkışıyla konuyu sık sık gündeme taşıyordu. Son gelen anket sonucu Özel'i şaşırttı.

Özgür Özel sürekli 'erken seçim' diyordu! Yüzde 68,3 'hayır' dedi
  • ASAL Araştırma "Türkiye Siyasi Gündem Mayıs 2024 Araştırması"nı yayımladı. Araştırma çerçevesinde 24-28 Mayıs aralığında 26 şehirden 2 bin kişiye "Sizce erken seçim olmalı mı?" sorusu soruldu.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN CEVAP ALINDI

  • Anketin gerçekleştirildiği iller; Ankara, Adana, Aydın, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, İzmir, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Manisa, Malatya, Samsun, Mardin, Tekirdağ, Şanlıurfa, Van, Trabzon, Yalova ve Zonguldak oldu.

Özgür Özel sürekli 'erken seçim' diyordu! Yüzde 68,3 'hayır' dedi - Resim : 1

DİĞER YANITLARI 3'E KATLADI

  • Ankette verilen üç yanıttan biri ezici çoğunlukla öne geçti.
  • Katılımcıların yüzde 68,3'ü erken seçim istemediğini belirtti.
  • Fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 10,8 oldu.
  • Yüzde 20,9 oranındaki katılımcı ise erken seçim olması gerektiğini kaydetti.

ÖZEL'DEN ERKEN SEÇİM MESAJLARI: BEN DEMEM, MİLLET İSTER

  • CHP lideri Özgür Özel erken seçimle ilgili "31 Mart'ı bahane edip 'Haydi hemen sandık' demem. Ama böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz. Bu kadar net." diye konuşmuştu.
  • Özel ayrıca 8 Haziran'da Medyascope'a verdiği söyleşide "Ben 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını araçsallaştırarak veya 31 Mart seçiminin sonucuna bakarak, bir erken seçim talebinde bulunmayacağım. 31 Mart gecesi çıkıp da ‘Biz birinci parti olduk, erken seçim isteyelim’ deseydik o insanlara saygısızlık yapmış olurduk." demişti.
Sigaraya karşı İngiltere modeli gündemde "Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar" Türkiye'ye geliyor Tütüne karşı vatandaşları uyardı