Özgür Özel Meclis'e 'olağanüstü toplanalım' çağrısı yaptıktan sonra partisinin MYK'sına katılmadı

Zamlara tepki için Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı yapan CHP'li Özgür Özel, partisinin MYK toplantısına katılmadı. Gözler Ekrem İmamoğlu ile yapılan Kılıçdaroğlu'na darbe toplantısında bulunan Özgür Özel'e çevrilmişti. Özel'in partisini ve kendisini ilgilendiren en önemli toplantılarından birine katılmaması, "Meclis'e de gitmeyecekti demek ki" ifadeleriyle yorumlandı.

Özgür Özel Meclis'e 'olağanüstü toplanalım' çağrısı yaptıktan sonra partisinin MYK'sına katılmadı

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel dün siyaset gündemi ve zamlar sonrası Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuştu. Gece Ekrem İmamoğlu ve A Takımı ile Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirme toplantısı yaptığı ortaya çıkan Özel, partisinin olağanüstü MYK toplantısına katılmadı.

Özgür Özel Meclis'e 'olağanüstü toplanalım' çağrısı yaptıktan sonra partisinin MYK'sına katılmadı - Resim : 1

MECLİS'E OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

Zamlara tepki gösteren CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'in acil olarak toplanması gerektiğini vurguladı.

TBMM'nin itirazlarına rağmen 1 Ekim'e kadar tatile sokulduğunu dile getiren Özel, "Siyasetin gündemi bu kadar yakıcıyken, vatandaşın gündemi bu kadar yakıcıyken, Meclis'in tatilde olmasını anlamsız buluyoruz, ayıplı buluyoruz." ifadelerine yer verdi.

CHP'li Özel açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından da "Bu nedenle Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz." paylaşımında bulundu.

Özgür Özel Meclis'e 'olağanüstü toplanalım' çağrısı yaptıktan sonra partisinin MYK'sına katılmadı - Resim : 2

PARTİSİNİN MYK'SINA KATILMADI

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li, Ekrem İmamoğlu önderliğinde gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin sızması üzerine parti içinden istifa sesleri çoğaldı. Gündem olan gizli görüşmenin değerlendirilmesi için CHP'de olağanüstü toplantı kararı alındı.

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel olağanüstü MYK toplantısına katılmadı.

Özgür Özel Meclis'e 'olağanüstü toplanalım' çağrısı yaptıktan sonra partisinin MYK'sına katılmadı - Resim : 3

'GİZLİ' TOPLANTIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinden kendisine yöneltilen tepkilere ilişkin, "Arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Özgür Özel, "Partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu göstermektedir. Seçim bölgem Manisa’daydım ve toplantının gündeminin yalnızca bazı örgütlere yapılacak görevlendirmeden ibaret olacağı bilgisini alınca Ankara’daki toplantıya katılmadım. Bugün yaşanan tartışmalar üzerine de görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı partimiz kamuoyuna aracılığınızla ilan ederim." ifadelerini kullandı.

Özel'in yaptığı açıklamaların tamamı şöyle:

"Geçirdiğimiz seçim sürecinden sonra 12 yıldır milletvekili olarak ve son 8 yıldır Grup Başkanvekili ve Grup Başkanı olarak görev yaptığım partimde içinde bulunduğumuz süreçle ilgili hemen herkesle her platformda oturdum, konuştum, konuşmaya da devam edeceğim.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yaşadığımız seçim mağlubiyetinin ardından, ülkemizin geleceği için partimiz adına bir çare ve bir çıkış arıyoruz. Seçimin tabanımız ve yurttaşlarımız üzerinde yarattığı umutsuzluğa, küskünlüğe, partimize yöneltilen öfkeye ve partimizle tabanımız arasında oluştuğunu gördüğümüz ancak Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz ve yaklaşan yerel seçimlerden en güçlü biçimde çıkmanın yolunu açmayı istiyoruz.

"ARKADAŞLARIMIZLA İSTİŞARE YAPTIK"

Partimiz olağan kurultay sürecine girmiştir, bu sürecin sağlıklı işlemesini istiyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir alışverişinde bulunmak, istişare etmek ve ortak aklı aramaktır. Bu nedenle bu sürece zarar vereceğini düşündüğümüz örgütümüzde yaşanan bazı görevden almalarla ilgili arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur.

Bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantımız dün akşam saatlerinde ilan edildiğinde seçim bölgem Manisa’daydım ve toplantının gündeminin yalnızca bazı örgütlere yapılacak görevlendirmeden ibaret olacağı bilgisini alınca Ankara’daki toplantıya katılmadım.

Bu toplantıya özel bir gizlilik atfetmemize rağmen, toplantının kaydedilerek servis edilmesi ve bu toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılması partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu göstermektedir. Bir toplantının ses veya görüntü kaydını katılımcıların rızası olmaksızın elde etmek ve yayınlamak özel hayatın gizliliğini ihlal eden ağır bir suçtur. Hukuka ve ahlaka aykırı bu yöntemi uygulayanlar, CHP'nin demokrasi kültürüne, tarihine, kurumsal kimliğine yabancı olduklarını göstermektedir.

Bugün bazı yayın organlarına Merkez Yönetim Kurulu toplantısında grup yönetiminden bazı isimlerin görevden alınması ya da istifalarının istendiği bilgileri yansıdı. Bu konunun toplantıda hiç gündeme gelmediğini öğrendim, bazı MYK üyelerinin bu konuda talepleri gündeme getirdiğini söylediğini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz seçilmiş Parti Meclisi üyeleridir. Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri ise Meclis Grubunca seçilmektedir. Partimizin iç mevzuatında grup yöneticileri için görevden alma gibi bir mekanizma bulunmamaktadır.

Dönem başında Grup Başkanlığına aday olduğumu ve bu göreve başka talipli varsa yarışa hazır olduğumu ilan etmiştim. Bugün yaşanan tartışmalar üzerine de görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı partimiz kamuoyuna aracılığınızla ilan ederim.”

Onursal Adıgüzel'den gizli toplantı açıklaması CHP'den gizli toplantı hakkında açıklama: Hiyerarşiyi dikkate almayan toplantıları kabul edemeyiz Ekrem İmamoğlu gizli toplantıyı basına sızdıranların peşine düştü Ekrem İmamoğlu gizli toplantıyı basına sızdıranların peşine düştü