Özgür Özel, İzmir'i bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelen Tunç Soyer hakkında konuştu

Yerel seçimler için İzmir'den aday gösterilmeyen Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'a destek vermek yerine İstanbul'a gelerek mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vermesi gündem olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Cemil Tugay ise, "Başka şehirde başkaları için çalışıyor" demişti. CHP'de İzmir krizi derinleşirken, bir açıklama da Genel Başkan Özgür Özel'den geldi. Özel, "İstanbul’da kapılar açık, gelebilir ama İzmir’de de üstüne düşeni yapmalı" dedi.

  • 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, CHP içerisindeki krizler bitmek bilmiyor.
  • İzmir'de yeniden aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a  kentte yardımcı olmak yerine, İstanbul'a gelerek CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelmişti.

Özgür Özel, İzmir'i bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelen Tunç Soyer hakkında konuştu - Resim : 2

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TELE 1’de Gündem Özel programına konuk oldu.
  • Burada, İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'na destek için giden Tunç Soyer hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "Bu aşamada İzmir’de Tunç Başkan’dan beklenen bütün gücüyle Cemil başkan ve partisi için çalışmasıdır." dedi. 

Özgür Özel, İzmir'i bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelen Tunç Soyer hakkında konuştu - Resim : 4

  • Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul’a gitmesine ve ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın açıklamalarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

CHP, Jandarma Komando Tugay’ı değil. Bu parti çok sesli bir parti. Herkes partiye zarar vermediği sürece istediğini söyleyebilir. Geçen hafta Ekrem başkan beni aradı, Tunç başkanın (Soyer) aradığını, gelip bir gün birlikte çalışmak istediğini söyledi. Peki ‘İzmir’de çalışıyor, bir mahsuru olur mu?’ dedi. ‘Bir mahsuru olmaz, İzmir’de de çalışacak inşallah’ dedim. Serzeniş haklı. Soyer bir önceki başkan Aziz Kocaoğlu’nun yerine geldi. Aziz Kocaoğlu aday gösterilmedi, Soyer için topuyla tüfeğiyle çalıştı. Hepimiz çalıştık. Geçen sefer Tunç Soyer’in adaylığını ben destekledim. Bu sefer kendisinin aday olarak gösterilmemesinin gerekçesi olan anketi de kendisiyle paylaştım.

Özgür Özel, İzmir'i bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelen Tunç Soyer hakkında konuştu - Resim : 5

"ULUSLARARASI GÖREV TEKLİF ETTİM"

Kendisine uluslararası bir görev teklif ettim. Kabul edemeyeceğini söyledi ve şimdi İstanbul’da.

Özgür Özel, İzmir'i bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na desteğe gelen Tunç Soyer hakkında konuştu - Resim : 6

"İZMİR'DE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN"

Bu aşamada İzmir’de Tunç Başkan’dan beklenen bütün gücüyle Cemil başkan ve partisi için çalışmasıdır. Onu yapmadan İstanbul’a gelmenin İstanbul’da kapılar açık, gelebilir ama İzmir’de de üstüne düşeni yapmalı, öbür türlüsü doğru olmaz. Partililik kimliğiyle bağdaşmaz.”

Özgür Özel CHP Ekrem İmamoğlu İzmir
Halk TV'de AK Parti seçmenini aşağılayıcı sözler İşsizlik oranı belli oldu Sinan Ateş'in babası vefat etti Orhan Gencebay, Kurum'a özel yazdığı şarkının hikayesini anlattı