Özgür Özel aday göstermediği Yılmaz Büyükerşen için makam oluşturdu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yaptığı aday tanıtım konuşmasında bu seçimlerde aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevini açıkladı.

Özgür Özel aday göstermediği Yılmaz Büyükerşen için makam oluşturdu
  • CHP'de Eskişehir için alınan yerel seçim kararı partilileri şaşırtmıştı.
  • 5 dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yürüten Yılmaz Büyükerşen yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

Özgür Özel aday göstermediği Yılmaz Büyükerşen için makam oluşturdu - Resim : 1

  • Çeyrek asırdır başkanlık yapan Prof. Dr. Büyükerşen alınan karar sonrası konuşmuş ve kırgın olduğunu dile getirmişti.
  • Büyükerşen, "Kırıldık, burkulduk biraz. Üzülmedim ama kırıldım daha doğrusu. Özellikle ben." dedi.

BÜYÜKERŞEN'E SÜRPRİZ GÖREV

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yaptığı aday tanıtım konuşmasında bu seçimlerde aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevini açıkladı.

Özgür Özel aday göstermediği Yılmaz Büyükerşen için makam oluşturdu - Resim : 3

  • Özel, 1999 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı yapan 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen'in 31 Mart'tan itibaren yeni kurulacak CHP'li Belediyeler Komisyonu'nun Genel Koordinatörü olacağını belirtti.

CHP'YE ELEŞTİRİLER

  • Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, aday tanıtım toplantısında partisi CHP'yi eleştirmiş ve  parti içerisindeki çekişmelerden söz etmişti.

Özgür Özel aday göstermediği Yılmaz Büyükerşen için makam oluşturdu - Resim : 4

  • Büyükerşen şu ifadeleri kullanmıştı:
Hep bir araya geldikleri zaman hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanması için yapılacak işleri konuşurlar. Fakat bir kısmı çekip gittikten sonra iki kişi yan yana gelince, diğer gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Derken gördüm ki; geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, ters yorumlar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma gibi eğilimler içerisinde. Nasıl bu parti adam olacak diye düşünüp durmuşumdur. Kafamın bir köşesinde bu kalmıştır.
35 bin sağlık personeli alımının detayları 15 TATİL UZATILDI MI? 15 tatil ne zaman bitiyor? İkinci dönem ne zaman başlayacak? MHP 55 belediye başkanı adayını daha açıkladı Şehir hastanesi açılışında atama müjdesi