Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yangın lontrol altında

OMÜ kampüsünde çıkan yangın hızla kontrol altına alındı. Rektör, başarılı müdahaleyi duyurdu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yangın lontrol altında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve üniversite personelinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangının Sebebi Henüz Belirsiz

İlk belirlemelere göre, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin karşısındaki ormanlık alanda çıkan yangının nedeniyle ilgili henüz bir bilgi bulunmamaktadır. İhbar üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekipler olay yerine sevk edildi.

Koordineli Çalışmalar Sonucu Yangın Kontrol Altına Alındı

Yangın, saat 13.00 civarında ortaya çıktı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çok kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti. Ünal, "Ekiplerimiz hem emniyet hem itfaiye ile birlikte gerekli tüm müdahaleleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 dönüm alanda sadece dip yangını meydana geldi," ifadelerini kullandı.

Personelin Deneyimi Öne Çıktı

Yangın esnasındaki hızlı müdahalenin ağaç gövdesine yayılmamasıyla kolaylaştığını vurgulayan Ünal, "Ekiplerimiz, 20-25 kişilik bir grup olarak yangını çember içine alarak genişlemesini önledi. İyi bir eğitim alan personelimizin deneyimi sayesinde olumsuz bir durum yaşamadık," dedi.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangın nedeniyle yakınlardaki otoparkta bulunan araçlar da güvenlik önlemi gereği kaldırıldı.

Rektör Ünal, Türkiye'de arama kurtarma takımı olarak akredite olan tek üniversiteyi bünyelerinde bulundurduklarını belirterek, bu tür olaylara karşı her zaman hazırlıklı olduklarını dile getirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. İhbar üzerine bölgeye gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ediyor. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin TOMA, Atakum Belediyesi ekiplerinin de su tankeri ile destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Kapadokya Peribacaları Koruma Toplantısı gerçekleştirildi Aydın Valisi Canbolat, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesini Ziyaret Etti İstanbul'da Tayland Film Gösterimi Etkinliği Samsun'da Büyük Narkotik Operasyonu: 25 Gözaltı