Olası İstanbul depreminde en riskli bölgeler nereler?

Olası İstanbul depreminde zemin açısından riskli olan bölgelerde hasarın çok daha büyük olacağı tahmin ediliyor. Peki en tehlikeli bölgeler neresi? Detayları Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim anlattı.

Olası İstanbul depreminde en riskli bölgeler nereler?

En kötü senaryoya göre İstanbul’da Marmara depreminde 200 binden fazla yapı hasar görecek. Bu durum 3 milyon insanı doğrudan etkileyecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde meydana gelen yıkımın ardından beklenen olası Marmara depremi nedeniyle bütün gözler İstanbul'a çevrildi.

Uzmanlar da özellikle "zemin sıvılaşması" açısından riskli olan ilçelerde inşa edilen binalarda, zemine uygun temel sistemi uygulanarak depreme karşı hazırlık yapılması konusunda uyarıda bulunuyor.

Megakentteki yapı stoku da tedirgin eden boyutta. Binlerce binanın ilk etapta yıkılması bekleniyor.

CNN'e açıklamalada bulunan Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim İstanbul’daki yapı stoğuna dikkati çekti ve "207 bin bina risk altındadır olası bir Marmara depreminde. Silivri’den başlayarak Küçükçekmece sahil boyunca Bakırköy. Anadolu yakasında Tuzla’dan başlayarak Kartal, Pendik üzerinden Kadıköy’e kadar uzanan hat boyunca konuşmak ve yorum yapmak gerekir. Zemin ve kaya ortamları olarak ayırmak gerekir. Zemin ortamı dediğimiz alüvyon zeminler üzerinde birçok yapı var. Her yerdeki yapılar aynı yaşta ve kalitede değil" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a yeni metro hattı Kibariye'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a samimi sözler AFAD'dan açıklama! Kahramanmaraş'ta deprem Buket Aydın Kılıçdaroğlu ile dalga geçti mi? Konuya açıklık getirdi