Öğretmen maaşları ne kadar olacak?

Öğretmenler, 2023 Ocak ayı ve açıklanan enflasyon farkı sonrasında öğretmen maaşı ne kadar olacak merak ediyor. Ocak ayında yapılacak öğretmen maaşları, enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı yanında ilave destek ile birlikte belirlenecek. Peki, öğretmen maaşları ne kadar olacak? İşte 2023 öğretmen maaşı tahmini zam oranları...

Öğretmen maaşları ne kadar olacak?

Öğretmen maaşlarına yapılacak 2023 zammı için etkenlerden biri enflasyon farkı açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan Aralık 2022 enflasyon oranı sonrasında memur ve memur emeklilerine yüzde 16,39 zam yapılacağı kesinleşti. Peki, öğretmen maaşları ne kadar olacak?

ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öğretmen maaşı; ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere unvan ve kademeye göre değişiyor. Memur maaşı zammı enflasyon farkı, toplu sözleşme, refah payı ile birlikte ortaya çıkacak. Öğretmen maaşlarında uzman öğretmen ve başöğretmen olmaları halinde ek ücret faktörü de ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır." şeklinde açıkladı.

Olası zam senaryolarına göre öğretmen maaşları kademelere, unvanlara göre şu şekilde olması bekleniyor.

Öğretmen: Şu anki maaş 12 bin 276 (Derece 1/4)

Yüzde 20 zam: 14 bin 731 TL

Yüzde 30 zam: 15 bin 958 TL

Yüzde 40 zam: 17 bin 186 TL

Zamlı polis maaşı ne kadar olacak? Çocuk istismarcısına tekrar gözaltı Emekli maaşı ne kadar olacak? Barış Manço 80 yaşında!