Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifasının sebebi ne? Buket Aydın: Akşener'in kafasına göre kararlar alması

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, görüş ayrılıkları nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medyadan konuya dair açıklamalarda bulunan Buket Aydın, "Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifası önemli. Çünkü sadece onunla sınırlı kalmayacak. Tabii partiden gelecek diğer istifaların hepsinin kendine göre ayrı sebepleri var ama sanırım ortak nokta şu; Meral Hanım'ın çok fazla kafasına göre açıklamalar yapıp kararlar alması…" dedi.

Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifasının sebebi ne? Buket Aydın: Akşener'in kafasına göre kararlar alması

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu

Hatipoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum.

İYİ PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 43'E İNDİ

İdris Nebi Hatipoğlu'nun istifasıyla İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 43'e düştü.

İstifanın ardından X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, "Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifası önemli. Çünkü sadece onunla sınırlı kalmayacak. (Yakın zaman içerisinde) Devamı yolda… Söylemişti dersiniz. Hatipoğlu Eskişehir Belediye Başkanlığına aday olmak istiyordu. Akşener yapmadı. Tabii partiden gelecek diğer istifaların hepsinin kendine göre ayrı sebepleri var ama sanırım ortak nokta şu; Meral Hanım'ın çok fazla kafasına göre açıklamalar yapıp kararlar alması…. Kısaca "ortak akıl" yok diye düşünüp kırgınlık yaşayan önemli isimler var." ifadelerini kullandı.

HATİPOĞLU AK PARTİ'NİN ADAYI OLACAK

Buket Aydın bir sonraki paylaşımda ise AK Parti'nin belediye başkan adayı olmak için istifa ettiği yönünde bilgiler olduğunu duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Nebi Hatipoğlu'nun Eskişehir'den AK Parti'nin belediye başkan adayı olmak için istifa ettiği yönünde bilgiler var. Ayrıca Ankara'da Mansur Yavaş'a yakın bazı isimlerin birkaç gün içinde İYİ Parti'den istifa ettiğini göreceğiz gibi duruyor.

2024 yılının tatil günleri belli oldu İstanbul'da iş çıkışı trafik yoğunluğu İsrail yine kampları vurdu CANLI YAYIN | Dilan ve Engin Polat için çember daraldı