Nebi Hatipoğlu Eskişehir'de CHP'nin 25 yılda sadece 24 daire yaptığını iddia etti: Ayşe Ünlüce doğruladı

CHP Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Adayı Nebi Hatipoğlu'nun '25 yılda sadece 24 daire yaptılar' iddiasını doğruladı.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, mevcut yerel yönetimlerin Eskişehir'de kentsel dönüşüm yapamadığına dikkat çekti ve "Eskişehir'imiz için Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin geriye dönük 25 yılını değerlendirdiğimizde depreme yönelik hükümetimizin İlimizde yapmış olduğu konutlar, kamu binaları, hastaneler, okullar, yeşil alanlar (millet bahçesi) ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile 6306 sayılı kanun kapsamında dönüşümünü sağladığı riskli yapılar dışında belediyelerimizin gözle görülür bir çalışma yapmadığı aşikârdır. Hal böyleyken bırakın tedbir almayı yapmış olduğu revizyon imar planlarıyla merkezde bulunan yeşil alanları konut/ticarete çevirerek yoğunluğu arttırması olası bir depremde kayıpların artmasına neden olacaktır." dedi.
AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu
AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu

1999 ÖNCESİ YAPILAN 100 BİN BİNA VAR

  • Acil çözüm çağrısı yapan Hatipoğlu, "Ancak günden güne Eskişehir'de ve çevresinde oluşacak depremlere yaklaşırken halen afet riski karşısında nasıl bir strateji izleneceğine dair hiçbir çalışma yoktur. 100 binin üzerinde bağımsız konut biriminin 1999 öncesi olduğu ve dönüşüme ihtiyacının olduğu, sadece risk arz eden caddelerde 50 bine yakın hemşerimizin yaşadığı göz önüne alınarak acil çözümler üretilmelidir." şeklinde konuştu. 

25 YILDA 3 ADET BLOK DİKİLDİ

  • "25 yıllık belediyeciliğin sonunda epi topu 3 adet blok dikilmiştir" diyen Hatipoğlu şöyle devam etti:
İlimiz merkezinde yer alan belediyelerin sorumluluğu altında kentsel dönüşüm alanları yer almakta olup, Büyükşehir Belediyesinin teklifi ile onaylanan riskli alan içerisinde, toplam bina sayısı 1206, toplam hane sayısı 4 bin 500, etkilenen nüfus 14 bin 351 kişidir. Odunpazarı Belediyesi'nin teklifi ile onaylanan Gündoğdu Riskli Alanı içinde toplam bina sayısı 774 adet, toplam hane sayısı 1091 adet, yaklaşık nüfus 4 bin 364 kişidir. Yine Odunpazarı Belediye Başkanlığının teklifi ile onaylanan küçük sanayi riskli alanında toplam işyeri sayısı 1800 adet, toplam konut sayısı 440 adettir. Bunun yanında Belediye Kanunu kapsamında kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş olan Gündoğdu 1, 2, 3 alanları yaklaşık 40 ha alan büyüklüğündedir. Özetle ilimizde riskli alan ilan edilmiş yaklaşık 150 hektar alan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş 40 hektar alan olmak üzere 190 hektarlık (1900 dönüm) alanda bunca yıl geçmiş olmasına rağmen günün sonunda, 25 yıllık belediyeciliğin sonunda epi topu 3 adet blok dikilmiştir.
CHP Adayı Ayşe Ünlüce
 CHP Eskişehir Adayı Ayşe Ünlüce

AYŞE ÜNLÜCE: TAMAMLANMIŞ PROJE DEDİĞİNİZ KADAR

  • Bir TV programında iddiaların sorulduğu CHP Adayı Ayşe Ünlüce "Biz 1999 yılında yaşanan büyük depremden sonra Eskişehir'de gerçekten büyük şeyler yaptık. Bunlardan bir tanesi de kentsel dönüşüm konusu… Bununla ilgili biliyorsunuz afet yönetmelikleri ile ilgili bir sürü mevzuat var belediyelerle ilgili bir sürü mevzuat var. Her iki mevzuata göre de başlayan süreçlerimiz var. Eskişehir'de ihalelerin yapılması sürecindeyiz. Elimizde hazırda bekleyen proje yaklaşık 1500 konutu kapsıyor. Bunları etap etap başladık ve tamamlamaya devam ediyoruz. Şu anda tamamlanmış proje dediğiniz kadardır. Ama şu kadar yapılmış demek bunu değersizleştirmektir. Biz hepsinin mülkiyet problemlerini çözmeyi bekleseydik yıllarca beklememiz gerekirdi." açıklamasında bulundu.
Saadet Partisi İstanbul ilçeleri için adaylarını açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede aileye ziyaret AK Partili isim Lütfü Savaş protestolarını değerlendirdi