NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye'ye çağrı: İsveç'in NATO üyeliği engellenmemeli

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması eyleminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" demişti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi. Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenmemesi gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye'ye çağrı: İsveç'in NATO üyeliği engellenmemeli

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenme tehdidini reddettiğini ifade etti. Alman medya organı Die Welt'e röportaj veren Stoltenberg, İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını açık ifadelerle kınadığını söyledi.

Stoltenberg, Türkiye ve Macaristan'dan "İsveç ve Finlandiya'nın üyelik onay sürecini hızlandırmasını" rica etti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI
Stoltenberg, "İfade özgürlüğü İsveç'te ve diğer tüm NATO ülkelerinde önemli bir değer, bu tür protestolar yasa dışı değil" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YLA TEMAS HALİNDEYİM"
Üç ülkeyle de temas halinde olduğunu aktaran NATO Genel Sekreteri, "Ben, Finlandiya ve İsveç'le yakın temas içerisindeyim, müttefikimiz Türkiye ile de. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de son düzlükte çökmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BU GÖSTERİLERE KARŞIYIM"
Stoltenberg, İsveç'te son haftalarda Türkiye aleyhine gerçekleştirilen söz konusu eylemlere tamamen karşı olduğunu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DESTEK GÖREMEYECEKSİNİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki göstererek, "Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli konuştu Finlandiya'dan NATO üyeliği açıklaması: Ortam sakinleştikten sonra görüşmeliyiz Sinan Ateş'in ailesinden yeni açıklama 'NATO konusunda bizden destek beklemeyin'