Narin'in okulundaki arkadaşlarına ve öğretmenlerine psikososyal destek

Milli Eğitim Bakanlığınca, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

Narin'in okulundaki arkadaşlarına ve öğretmenlerine psikososyal destek
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin psikososyal destek çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Tavşantepe İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerine psikososyal destek sağlandı.
  • Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yaptığı açıklamada, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar başkanlığında Bakanlık psikososyal destek saha koordinatörlerinin Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin psikososyal destek çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geleceği bildirildi.

BİR HAFTA SÜRECEK PSİKOSOSYAL MÜDAHALE

  • Bakanlığın koordinasyonunda gerçekleşecek çalışmada, il ve ilçe psikososyal destek hizmetleri ekiplerince, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik bir hafta sürecek psikososyal müdahale faaliyetleri düzenlenecek.
  • Faaliyetlerin birinci gününde öğrenci ve öğretmenlere yönelik programın ilk aşaması olan psikolojik ilk yardım çalışmasının gerçekleştirildiği açıklandı.
  • Bu süreçten yoğun bir şekilde etkilenen öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının sağlandığı kaydedilen açıklamada, okul personelinin birbirine desteğinin önemi vurgulandığı, öğrencilerle yapılan çalışmada ise çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının belirlendiği belirtildi.
  • Öğrencilerin okula uyumunu sağlamak, ihtiyaçlarını belirlemek, duygu ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla etkinlikler düzenlendiği; öğretmenlerle psikososyal destek çalışmasında yer alan zorlayıcı bir yaşam sonrasında ortaya çıkabilecek tepkilerle ilgili bilgilendirmeler yapıldığı açıklandı.

BAKANLIK YAKIN TAKİPTE

  • 34 öğrenciye verilen psikoeğitim çalışmalarında psikososyal kitlerin dağıtıldığı ve etkinlikler yapıldıktan sonra ebeveynler için zorlayıcı bir yaşam olayı sonrasında yapacaklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı psikososyal yardım broşürü dağıtıldığı bildirildi.
  • Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bir sonraki hafta yapılacak çalışmalar planlanırken bakanlığın Tavşantepe İlkokulu'nda yapılan çalışmaları yakından takip ettiği bildirildi.
Narin cinayetinde yeni gelişme: Annenin diş ölçüşü alınacak Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu Naci Görür 2 ili uyardı Gençler neden deist veya ateist oluyor?