Naci Görür'den yüreklere su serpen açıklama: Artçı deprem, telaşa gerek yok

Hatay’da gerçekleşen 4.9 büyüklüğündeki depremin akabinde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, artçı deprem meydana geldiği ve telaşa gerek olmadığını belirtti.

Naci Görür'den yüreklere su serpen açıklama: Artçı deprem, telaşa gerek yok

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32 sıralarında AFAD'ın verilerine göre 4.8, Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Naci Görür'den yüreklere su serpen açıklama: Artçı deprem, telaşa gerek yok - Resim : 2

Merkez üssü Kırıkhan ilçesi Taşoluk Mahallesi olan deprem; Adana başta olmak üzere komşu şehirlerde de hissedildi. Deprem vatandaşlar arasında korkuya yol açtı.

Naci Görür'den yüreklere su serpen açıklama: Artçı deprem, telaşa gerek yok - Resim : 3

"TELAŞA GEREK YOK"

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem Amanos Fay Zonu üzerinde meydana geldi. Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Bu deprem daha önce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den 'eylem' açıklaması! AK Parti'den AB'nin Türkiye Raporu'na tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özbekistan'da: Batı Filistin'e sessiz Gazze'deki kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız