Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı

Hakkari'de dün art arda meydana gelen depremlerin akabinde İTÜ'lü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgede iki ile dikkat çekerek kritik uyarılar yaptı. İşte, Prof. Dr. Görür'ün 2 kent ile ilgili uyarıları...

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesindeki bilgiye göre, merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen gün akşam saat: 19.37'de 4.4 büyüklüğünde ve 19.52'de; 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gece saat 01.28'de ise Hakkari Çimenli'de 3.8 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı - Resim : 1
Deprem paniği ile sokağa dökülen vatandaşlar

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

İTÜ'lü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlerle ilgili sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulunarak; iki şehrimize dikkat çekti. İşte, Görür'ün o açıklaması:

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı - Resim : 2

"ARAP LEVHASI, D.ANADOLU'YI SIKIŞTIRDI"

"Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4.7 ve ardından da 4.6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı.

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı - Resim : 3

"BİTLİS-ZAGROS'TA HAREKETLENME VE HEYELAN UYARISI"

Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari'de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir.

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı - Resim : 4

"HAKKARİ İÇİN ALTERNATİF YOL ÖNEMLİ"

Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun."

Naci Görür'den 2024'ün ilk deprem uyarısı! 2 ile çağrı: Alternatif yollar yapılmalı - Resim : 5 

İstanbul'da binler şehitler ve Filistin için bir araya geldi Mehmetçikten yeni yıl mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023'te de durmadı Taksim'de yılbaşı devriyesi: Atlı polisler büyük ilgi gördü