Naci Görür: Murat Kurum bana danışmanlık teklif etti

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, megakent için seçim vaatlerinin başında gelen kentsel dönüşüm çalışmaları için daha önce Naci Görür'ü aradığını, Görür'ün bilgilerinden yararlanmak istediğini söylemişti. Görür, Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini söyledi.

  • Cumhur İttifakının İstanbul adayı Murat Kurum'un, geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçim vaatleri arasında İstanbul'da depreme dayanıksız konutlar için yapacağı çalışmalar ön plana çıkmıştı.
  • Kurum'un bu anlamda faaliyete geçerek uzman görüşleri topladığı öğrenilirken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'le bir araya geldiği fotoğraf karesi de basına yansımıştı.
Naci Görür Murat Kurum
Naci Görür / Murat Kurum

"BİLGİ BİRİKİMİNİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM"

  • Kurum, Görür'ü aradığını belirterek, "Naci Görür'ü aradım ve bilgi birikiminizden faydalanmak istiyorum dedim. Biz bu konuda sizinle çalışmak istiyoruz dedim. İnşallah kazandığımızda da böyle değerli bilim insanlarımızla birlikte hep birlikte irade ortaya koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

MURAT KURUM'UN KARARLILIĞI NACİ GÖRÜR'ÜN AÇIKLAMALARIYLA ORTAYA ÇIKTI

  • 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini söyledi.

"'ÜLKEYİ DEPREME DİRENÇLİ YAPACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN İÇİNDE OLACAĞIZ' DEDİLER"

  • Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde FOX TV canlı yayınına katılan Görür, Murat Kurum'la aralarında geçen konuşmayı şu şekilde anlattı:
  • "Bizim birlikte başlattığımız, ülkedeki kentlerimiz depreme dirençli olsun el birliği ile bunu başaralım, depremde insanlarımız ölmesin kampanyasına Sayın Murat Kurum da dahil oldu.
  • Göreve geldiğimiz takdirde ülkeyi depreme dirençli yapacak her türlü çalışmanın içinde olacağız dediler.

Naci Görür: Murat Kurum bana danışmanlık teklif etti - Resim : 4

"DEPREM KONUSU BEKA MESELESİ"

  • Sayın Kurum, bana danışmanlık teklif etti. Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi.
  • Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer.
  • Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız."

Kaynak: haberet.com

Depremler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi Levent Gültekin'den Hatay açıklaması SWAT Challenge'ta Türk Polis Özel Harekat nefes kesti Yunanistan'ın ölüme terk ettiği düzensiz göçmenler kurtarıldı