Naci Görür, deprem molozları için belediyeleri uyardı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem molozlarının geri kazanılması ya da çevreci yöntemlerle bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti.

Naci Görür, deprem molozları için belediyeleri uyardı
  • Amasya'nın Merzifon ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağı üzerinde olduklarına dikkat çekerek, deprem molozlarının içinde asbest, demir, çimento, kağıt, kimyasal ve parlayıcı maddeler ile toksik maddeler bulunduğunu belirtti.

"DENİZE, ETRAFA DÖKERSENİZ KENDİNİZİ YOK EDERSİNİZ"

  • Prof. Dr. Görür, "Eğer herkesin yaptığı gibi, İstanbul’da onu yaptılar, arabalara doldurup götürüp denize, etrafa dökerseniz kendinizi yok edersiniz. Uzun dönemde depremin öldüremediği insanları da siz çevreyi kirleterek ölümüne neden olursunuz." diye konuştu.

"MOLOZLAR BERTARAF EDİLİP GERİ KAZANILMALI"

  • Belediyelerin sorumluluk alanlarında yapıları depreme karşı dayanıklı olmaya hazırlarken muhtemel bir depremde yıkılan binaların molozlarının bertaraf edilip geri kazanımının sağlanmasını da planlaması gerektiğinin altını çizen Görür, "Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç. O kargaşa gürültüde ne yapacaklarını şaşırabilirler." şeklinde konuştu.
  • Programa ev sahipliği yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da, depreme karşı dirençli Merzifon'u inşa etme çabası içerisinde olduklarını vurguladı.
25 bin uzman erbaş alınacak 50 dönümlük alan zarar gördü 'Çöp ev' davasında karar belli oldu İstanbul'daki büyük tehlike!