Murat Çan'dan Samsun'a İstiklal Madalyası talebi

CHP'li Murat Çan, Samsun'un milli mücadeledeki rolü nedeniyle İstiklal Madalyası alması için teklifte bulundu.

Murat Çan'dan Samsun'a İstiklal Madalyası talebi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Samsun'un milli mücadeledeki kritik rolüne değinerek bu ödülün verilmesinin büyük bir gereklilik olduğunu vurguladı.

MİLLİ MÜCADELEDE SAMSUN'UN ÖNEMİ

Çan, yaptığı açıklamada, "Samsun, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı yer olarak tarihte önemli bir yerde duruyor. Bu sebeple Samsun'un İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmesi gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

İstiklal Madalyası sahiplerinin sadece bireyler olmadığını, şehirlerin de bu onura layık görüldüğünü belirten Çan, Türkiye'de halihazırda İstiklal Madalyası'na sahip üç şehir bulunduğunu hatırlattı: "Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep. Ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesi de bu ödülü almıştır. Samsun'un da aynı şekilde bu ödülü alması gerektiği konusunda kararlıyım. Bu konuda hem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ile hem de diğer siyasi parti temsilcileriyle görüşerek destek talep edeceğim" şeklinde konuştu.

Terör örgütü üyesi firari yakalandı Protestolar Doğu Anadolu'da Trabzon'da efsanelerle yeniden futbol turnuvası başlıyor İsrail'in amacı: Tansiyonu yükseltmek