Muhalefetin, mültecilerin sınır dışı edilmesi çağrıları hatırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'ye dönmeye teşvik edeceğiz

1 milyona yakın mültecinin ülkelerine geri döneceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk STK'ları, Suriye'nin kuzeyindeki mültecilerin anavatanlarına dönebilmeleri için konutlar inşa ediyor. Bu süreç çoktan başladı. Bir milyon mülteciyi anavatanlarına dönmeye teşvik ediyoruz." dedi.

Muhalefetin, mültecilerin sınır dışı edilmesi çağrıları hatırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'ye dönmeye teşvik edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN International'dan Becky Anderson'a verdiği röportajın devamı yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin mültecilerin kapsamlı bir şekilde sınır dışı edilmesi çağrılarının hatırlatılması üzerine yaklaşık bir milyon mülteciyi Suriye'ye dönmeye teşvik edeceğini söyledi.

"MÜLTECİLER ÜLKELERİNE DÖNECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk STK'ları, Suriye'nin kuzeyindeki mültecilerin anavatanlarına dönebilmeleri için konutlar inşa ediyor. Bu süreç çoktan başladı. Bir milyon mülteciyi anavatanlarına dönmeye teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ TERÖR YAPILANMASI
Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına da atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Putin ile dostluğum sayesinde, özellikle Suriye'nin kuzeyinde teröre karşı mücadelemizde yakın iş birliği ve dayanışma gerektiren bir kapı açabileceğimizi düşündük." dedi.

"TERÖR BİTMEDEN ÇIKMAYIZ"
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın Türk askerinin Suriye'den çekilsin talebini de değerlendiren Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kuzey Suriye'deki varlığını sürdüreceği bir kez daha aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "900 kilometreden fazla sınırımız var ve bu sınırlardan ülkemiz üzerinde sürekli bir terör tehdidi var. Sınırda askeri varlığımızın olmasının tek nedeni terörle mücadeledir. Tek sebep bu." diye konuştu.

19 Mayıs'ta arbede anları Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Oğan ile görüştü Haberet'e konuşan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Oruç'tan flaş çıkış! Paralarını geri ödeyelim Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Modern'de konuştu