Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada dolaşan 'İspanya Ordusu devriye atıyor' iddialarına yanıt verdi

Milli Savunma Bakanlığı bugün sosyal medyada dolaşan İspanya Ordusu devriye atıyor iddialarına ilişkin bir açıklama metni paylaştı. Metinde söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından birçok yabancı ülkeden arama kurtarma ekipleri ülkemize gelerek enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ salim çıkartılması için çalışmalar yaptılar.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada dolaşan 'İspanya Ordusu devriye atıyor' iddialarına yanıt verdi - Resim : 1

Bazı sosyal medya hesapları ise yabancı ülkelerin vatanımızı işgal edeceği yönünde asılsız iddialar ortaya attı. Son olarak dün etkileşime giren bir video ile İspanya Ordusu'nun ülkemizde devriye attığı söylendi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada dolaşan 'İspanya Ordusu devriye atıyor' iddialarına yanıt verdi - Resim : 2

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, "İspanya ordusunun İskenderun’da devriye görevi gerçekleştirdiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada dolaşan 'İspanya Ordusu devriye atıyor' iddialarına yanıt verdi - Resim : 3

Bazı internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında, "İspanya ordusuna bağlı zırhlı araçların İskenderun ve sahil bölgesinde devriye görevi" yaptığı iddiasına ilişkin görüntüler yer almıştı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyada dolaşan 'İspanya Ordusu devriye atıyor' iddialarına yanıt verdi - Resim : 4

Bakanlık kaynakları, bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, görüntülerin depremin ardından yardım için bölgeye gelen İspanya Silahlı Kuvvetlerine ait araçların arama-kurtarma bölgesine intikali sırasında çekildiğini bildirdi.

Depremlerde can kaybı 36 bin 187'ye yükseldi Bakan Çavuşoğlu Kosta Rikalı mevkidaşı ile görüştü Yunan arama kurtarma ekibi alkışlarla uğurlandı Depremzedeler için toplanan yardımları istiflediler!